arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegan πιάτα

Vegan πατατοσαλάτα


Αυτή η συνταγή η οποία δεν περιέχει γλουτένη, αποτελεί είναι ένα υπέροχο καλοκαιρινό πιάτο!
Vegan πατατοσαλάτα

Vegan πιάτα

Vegan πατατοσαλάτα


Vegan πατατοσαλάτα

Παρακάτω θα δείτε τις λεπτομέρειες σχετικά με τα υλικά και την εκτέλεση αυτής της λαχταριστής συνταγής.

Συστατικά

  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 2½ κ.γ. ανθός αλατιού
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 900 γρ. μικρού μεγέθους πατάτες
  • 340 γρ. φρέσκα πράσινα φασόλια, κομμένα στη μέση
  • Ψίχα από 1 φρέσκο ​​καλαμπόκι, περίπου ¾ της κούπας
  • ½ της κούπας κόκκινο κρεμμύδι κομμένο λεπτές φέτες
  • 3 κ.σ. Vegan Sour Cream
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Νιφάδες κόκκινου πιπεριού

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, φτιάξτε το dressing χτυπώντας ελαφρά μαζί το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη μουστάρδα, 1 ½ κ.γ. ανθός αλατιού και αλεσμένο πιπέρι.

Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα, καλύψτε με κρύο νερό και προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Βράστε, και στη συνέχεια ελαττώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε, ακάλυπτα, μέχρι να μαλακώσουν από 10 έως 14 λεπτά. Στραγγίστε τις πατάτες, και κόψτε τις μεγαλύτερες από αυτές στη μέση. Στη συνέχεια τοποθετήστε τις πατάτες στο μπολ με το dressing και ανακατέψτε καλά.

Ξαναγεμίστε την κατσαρόλα με νερό, ρίξτε τα πράσινα φασόλια για 2 λεπτά, στραγγίστε και βυθίστε τα αμέσως στο παγωμένο νερό για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία του μαγειρέματος. Μετά από 1 λεπτό, στραγγίστε και τοποθετήστε τα σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα στο μπολ με τις πατάτες μαζί με το καλαμπόκι και το κρεμμύδι. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι για έξτρα γεύση αν επιθυμείτε. Μεταφέρετε την πατατοσαλάτα σε μια πιατέλα.

Σε ένα μικρό μπολ, αναμείξτε το dressing  με περίπου 2 κουταλιές της σούπας νερό και ανακατέψτε. Ρίχνετε το μείγμα στη σαλάτα και ανακατέψτε με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι για έξτρα γεύση και σερβίρετε.

Πηγή: https://www.loveandlemons.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.