arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegan πιάτα

Καλαμάκια από τόφου, κολοκυθάκι και μελιτζάνα


Σε αυτή τη συνταγή το τόφου και τα λαχανικά είναι σε χωριστά καλαμάκια γιατί το τόφου είναι εύθραυστο και τα λαχανικά χρειάζονται περισσότερο χρόνο ψησίματος.
Καλαμάκια από τόφου, κολοκυθάκι και μελιτζάνα

Vegan πιάτα

Καλαμάκια από τόφου, κολοκυθάκι και μελιτζάνα


Καλαμάκια από τόφου, κολοκυθάκι και μελιτζάνα

Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε χαλούμι αντί για τόφου.

Υλικά

  • 1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
  • 1 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
  • 1 κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ελληνικό μείγμα μπαχαρικών
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
  • 1 μεσαίο κολοκυθάκι, σε μπουκιές (2 ½ κούπες)
  • 1 μεσαία μελιτζάνα, κομμένη σε μπουκιές (3 κούπες)
  • 170 γρ. τόφου, σε μπουκιές ή 225 γρ. χαλούμι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το γκριλ σε μεσαία φωτιά.

Ενώστε το σκόρδο, το ξύδι, το λάδι, το μείγμα μπαχαρικών και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε κολοκυθάκι, μελιτζάνα και τόφου και ανακατέψτε.

Περάστε το κολοκυθάκι και την μελιτζάνα σε 6 καλαμάκια. Περάστε το τόφου σε 2 καλαμάκια.

Λαδώστε λίγο τη σχάρα και προσθέστε τα καλαμάκια. Μαγειρέψτε, γυρνώντας κάθε 2 – 4 λεπτά, μέχρι να τα λαχανικά να είναι τρυφερά. Τα λαχανικά χρειάζονται περίπου 10 λεπτά για να ροδίσουν και το τόφου 12 λεπτά.

Αφαιρέστε από τα καλαμάκια και σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: http://www.eatingwell.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.