Vegan ψητές πατάτες σε αλουμινόχαρτο
Είναι τόσο εύκολες στο μαγείρεμα που όσο ετοιμάζονται, έχετε χρόνο για τα υπόλοιπα πιάτα.
Υλικά
- 450 γρ. πατάτες
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
- 1 κ.σ. φρέσκα βότανα, ψιλοκομμένα (εδώ έχει χρησιμοποιηθεί θυμάρι και ρίγανη)
- ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία προς υψηλή φωτιά (190 – 230 βαθμούς C).
Ψιλοκόψτε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε μέγεθος μπουκιάς. Τοποθετείστε τις σε μεσαίο μπολ και ανακατέψτε με ελαιόλαδο, βότανα, σκόνη σκόρδου, ανθό αλατιού και μαύρο πιπέρι.
Τοποθετείστε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε μια μεγάλη λαδόκολλα και τυλίξτε τα. Προσθέστε λίγο λάδι στην κορυφή. Τοποθετείστε το δεύτερο κομμάτι αλουμινόχαρτου στην κορυφή και καλύψτε. Κάντε κάποιες τρύπες με ένα πιρούνι ώστε να μπορεί να βγει ο ατμός.
Τοποθετείστε στο grill και μαγειρέψτε για 25 – 30 μέχρι να είναι τρυφερές. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο αλάτι, αν είναι απαραίτητο.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment