Σαλάτα με ψητή μελιτζάνα και καλοκαιρινό κολοκυθάκι
Είναι εύκολο να την φτιάξετε αλλά προσέξτε το ξύδι καθώς μειώνεται όταν καίγεται.
Υλικά
- ½ κούπας ξύδι βαλσάμικο
- 1 μεσαία μελιτζάνας
- 1 μεσαίο κίτρινο καλοκαιρινό κολοκυθάκι
- 1 μεσαία κολοκυθάκι
- ½ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- 6 ελιές Καλαμών, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
- 8 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
Τοποθετείστε το ξύδι σε μια μικρή κατσαρόλα. Βράστε την σε υψηλή φωτιά. Χαμηλώστε την και αφήστε την να σιγοβράσει ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Προσέξτε να μη σας καεί. Η ποσότητα θα πρέπει να μειωθεί σε 2 κ.σ. στα επόμενα 12 – 15 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μικρό μπολ και αφήστε το να κρυώσει.
Την ίδια ώρα προθερμάνετε το γκριλ σε μεσαία προς υψηλή φωτιά.
Κόψτε την μελιτζάνα, το κίτρινο κολοκυθάκι και το κολοκυθάκι διαγώνια σε ροδέλες 1 εκ. Αλείψτε με 7 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ.
Ψήστε τα λαχανικά στο γκριλ μέχρι να είναι τρυφερά και να έχουν σημάδια σχάρας πάνω τους, για 2 – 5 λεπτά την κάθε πλευρά. Τοποθετείστε τα σε μια πιατέλα.
Περιχύστε τα λαχανικά με το υπόλοιπο 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το βαλσάμικο. Γαρνίρετε με ελιές και βασιλικό.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment