Σαλάτα με ψητή μελιτζάνα και καλοκαιρινό κολοκυθάκι

Είναι εύκολο να την φτιάξετε αλλά προσέξτε το ξύδι καθώς μειώνεται όταν καίγεται.

Υλικά

 

Εκτέλεση

Τοποθετείστε το ξύδι σε μια μικρή κατσαρόλα. Βράστε την σε υψηλή φωτιά. Χαμηλώστε την και αφήστε την να σιγοβράσει ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Προσέξτε να μη σας καεί. Η ποσότητα θα πρέπει να μειωθεί σε 2 κ.σ. στα επόμενα 12 – 15 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μικρό μπολ και αφήστε το να κρυώσει.

Την ίδια ώρα προθερμάνετε το γκριλ σε μεσαία προς υψηλή φωτιά.

Κόψτε την μελιτζάνα, το κίτρινο κολοκυθάκι και το κολοκυθάκι διαγώνια σε ροδέλες 1 εκ. Αλείψτε με 7 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ.

Ψήστε τα λαχανικά στο γκριλ μέχρι να είναι τρυφερά και να έχουν σημάδια σχάρας πάνω τους, για 2 – 5 λεπτά την κάθε πλευρά. Τοποθετείστε τα σε μια πιατέλα.

Περιχύστε τα λαχανικά με το υπόλοιπο 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το βαλσάμικο. Γαρνίρετε με ελιές και βασιλικό.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: http://www.eatingwell.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post