arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegan πιάτα

Chipotle quesadilla με αβοκάντο


Αυτή η συνταγή για vegetarian chipotle quesadilla είναι ένα μικρό βήμα προς μια διατροφική αλλαγή.
Chipotle quesadilla με αβοκάντο

Vegan πιάτα

Chipotle quesadilla με αβοκάντο


Chipotle quesadilla με αβοκάντο

Συνταγές όπως αυτή μας βοηθούν να τρώμε περισσότερα λαχανικά αλλά με έναν υπέροχο γευστικό τρόπο.

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 5 λεπτά

Μερίδες: 4

Για τη chipotle σως:

Μια vegan chipotle σως που παίρνει την κρεμώδη υφή της από το ταχίνι και την πικάντικη γεύση της από τη συσκευασμένη αντόμπο σως.

Συστατικά

  • 1 λεμόνι ή 2 limes, αρκετά για να φτιάξουν 3 κουταλιές της σούπας χυμό
  • 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • 2 κουταλιές της σούπας πικάντικη μεξικάνικη σάλτσα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο 
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού ανθό αλατιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού adobo σως 

Μέθοδος

  1. Βγάλτε το χυμό από το λεμόνι ή τα limes.
  2. Βάλτε σε ένα μικρό μπολ όλα τα υλικά μαζί. Προσθέστε ή αφαιρέστε ταχίνι ανάλογα με την υφή της σώς σας. Συντηρείται στο ψυγείο.

Chipotle Quesadilla με αβοκάντο

Το αβοκάντο κάνει την chipotle quesadilla κρεμώδη χωρίς όμως να είναι γεμάτη με τυριά. Επιπλέον, η σως με το ταχίνι, απογειώνει τη γεύση!

Συστατικά

  • Σως chipotle
  • 425 gr μαύρα φασόλια 
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουτάλι σούπας ελαιόλαδο 
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 αβοκάντο
  • 1 ½ κούπες  τριμμένο μεξικάνικο τυρί  
  • 1 φλιτζάνι καλαμποκιού
  • 8 τορτίγες
  • Κόλιανδρο για γαρνίρισμα

Μέθοδος

  1. Έχετε ήδη έτοιμη την chipotle σως.
  2. Στραγγύξτε και ξεπλύνετε καλά τα μαύρα φασόλια. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τα μαζί με το κύμινο, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
  3. Κόψτε τα αβοκάντο σε λεπτές φέτες
  4. Για κάθε quesadilla, βάλτε μια τορτίγια στο πιάτο και προσθέστε τυρί, μαύρα φασόλια, καλαμπόκι, φέτες αβοκάντο, σως chipotle και λίγο ακόμη τυρί.
  5. Θερμάνετε ένα αντικολλητικό ταψί σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά. Τοποθετήστε την έτοιμη τορτίγια στο ταψί και προσθέστε μια ακόμη τορτίγια από πάνω. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και στη συνέχεια αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν στην άλλη πλευρά. Χρειάζονται λίγα λεπτά ανά πλευρά.
  6. Βγάλτε την τορτίγια και κόψτε την σε κομμάτια με έναν κόπτη πίτσας. Αν θέλετε να φτιάξετε πολλές quesadilla με την μια, κρατήστε τις στο φούρνο στους 150 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμες για σερβίρισμα. Προσθέστε στο τέλος ψιλοκομμένο κόλιανδρο και λίγη chipotle σως.

Πηγή: www.acouplecooks.com

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.