arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegan πιάτα

Συνταγή για ρύζι από κουνουπίδι


Το κουνουπίδι είναι ένα υπέροχο λαχανικό με πολλαπλές ιδιότητες.
Συνταγή για ρύζι από κουνουπίδι

Vegan πιάτα

Συνταγή για ρύζι από κουνουπίδι


Συνταγή για ρύζι από κουνουπίδι

Μετατρέποντάς το σε «ρύζι» γίνεται απόλυτα γευστικό αλλά και υγιεινό!

 

Υλικά

  • 1 μεγάλο κεφάλι κουνουπιδιού

Μέθοδος:

Πλύνετε και στεγνώστε καλά το κουνουπίδι. Στη συνέχεια, αφαιρέστε όλα τα πράσινα από πάνω του.

Στη συνέχεια κόψτε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια και περάστε το από το πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια. Αυτό το κάνετε μέχρι να τριφτεί και να μοιάζει με κόκκους ρυζιού.

Προαιρετικά, αν θέλετε να σιγουρευτείτε ότι είναι απόλυτα στεγνό, βάλτε το σε μια πετσέτα ή χαρτί και πιέστε για να φύγει οποιοδήποτε σημάδι υγρού.

Μόλις το κουνουπίδι σας έχει σχήμα ρυζιού είναι πολύ εύκολο να το μαγειρέψετε (ή να το φάτε ωμό). Πολύ απλά παίρνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το βάζετε να σοταριστεί. Καλύπτετε με ένα καπάκι και αφήστε το μέχρι να γίνει πιο μαλακό. Μαγειρέψτε για συνολικά 5-8 λεπτά και μετά γαρνίρετε με ό, τι επιθυμείτε όπως αλάτι και πιπέρι ή σόγια σως.

Χρησιμοποιείστε το ρύζι από κουνουπίδι σε πολλές συνταγές που απαιτούν ρύζι. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε για έως και 5 μέρες. Αν πάλι δεν το έχετε μαγειρέψει, μπορείτε να το αποθηκεύσετε στην κατάψυξη για έως και 1 μήνα.

Πηγή: https://minimalistbaker.com

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.