Σαλάτα κουνουπιδιού με vegan dressing από κάσιους, lime και πέστο
Χορταστική και θρεπτική!
Υλικά
Υλικά για pesto:
- 100 γρ. κάσιους
- 35 γρ. βασιλικό (ή μια χούφτα)
- Ξύσμα από ένα lime
- 4 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδου (μικρή)
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
Υλικά για τη σαλάτα:
- 1 μικρό κουνουπίδι
- 1 μικρό μήλο
Μέθοδος:
Βυθίστε τα κάσιους στο νερό από το προηγούμενο βράδυ ή τουλάχιστον 3 ώρες νωρίτερα. Μόλις είναι έτοιμα, στραγγίστε τα και βάλτε τα στο μπλέντερ. Πάρτε το ξύσμα από ένα λεμόνι και βάλτε το στα κάσιους.
Στύψτε τα λεμόνια. Πολτοποιήστε το σκόρδο και αφαιρέστε το δέρμα του. Προσθέστε το χυμό από lime, το σκόρδο, τον βασιλικό και τον ανθό αλατιού στο μπλέντερ.
Ανακατέψτε τα καλά για να έχετε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.
Στη συνέχεια, ψιλοκόψτε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια και το μήλο σε μικρούς κύβους. Ανακατέψτε το κουνουπίδι και το μήλο με το dressing μέχρι όλα να είναι ενωμένα καλά.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.kindearth.net/
Leave a comment