arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegan Σαλάτες

Σαλάτα ταμπουλέ με ψητά λαχανικά


Αυτό το κλασικό vegan πιάτο περιέχει λαχανικά, πλιγούρι και ρεβύθια.
Σαλάτα ταμπουλέ με ψητά λαχανικά

Vegan Σαλάτες

Σαλάτα ταμπουλέ με ψητά λαχανικά


Σαλάτα ταμπουλέ με ψητά λαχανικά

Υλικά (4 μερίδες):

  • ¾ κούπα πλιγούρι
  • 3 μεσαία καρότα, ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ρεβύθια, βρασμένα, πλυμένα και στραγγισμένα
  • ½ κούπα φρέσκος άνηθος
  • ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 3 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2 κ.σ. νερό
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1/8 κ.γ. ανθός αλατιού
  • 1 μεσαία ντομάτα, ψιλοκομμένη

 

Μέθοδος:

Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβύθια σε νερό, μέχρι να φουσκώσουν. Τα σουρώνουμε και τα βράζουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε ξανά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 °. Μαγειρέψτε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας που έχετε επιλέξει. Αφήστε το να κρυώσει λίγο. Σε ένα ταψί, βάλτε τα καρότα και το κόκκινο κρεμμύδι. Βάλτε λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από πάνω και ανακατέψτε. Ψήστε, χωρίς να τα σκεπάσετε για 20 με 25 λεπτά ή μέχρι να είναι απαλά ή ελαφρώς χρυσά.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το πλιγούρι, τα ψητά λαχανικά, τα ρεβύθια, τον άνιθο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, νερό, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι. Ανακατέψτε τα. Καλύψτε και βάλτε το στο ψυγείο για 4 με 24 ώρες. Προσθέστε και την ντομάτα και σερβίρετε.

Συνταγή: http://www.eatingwell.com

 

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.