arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Recipes

ΥΓΙΕΙΝΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

ΥΓΙΕΙΝΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

A year ago


Recipes

ΥΓΙΕΙΝΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

by wellb. gr

A year ago


ΥΓΙΕΙΝΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

Tο μήλο είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα του χειμώνα και σίγουρα από τα πιο αγαπημένα μας για χρήση στην κουζίνα.

Συνταγές για μηλόπιτες υπάρχουν αμέτρητες, εμείς θα φτιάξουμε ίσως την πιο απλή εκδοχή της, που είναι ιδανική αν δεν έχετε χρόνο για να ανοίξετε φύλλο ή αν απλώς θέλετε να χρησιμοποιήσετε δημιουργικά τα μήλα που σας έχουν περισσέψει στο ψυγείο.

Θα χρειαστούμε λίγα υλικά και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Ιδανικό επιδόρπιο, αλλά και πρωϊνό!

 

ΥΛΙΚΑ:

  • 6 κόκκινα μήλα (όσο πιο ώριμα είναι, τόσο καλύτερα)
  • 2 κουταλιές σούπας φυτικό βούτυρο (εγώ χρησιμοποίησα βούτυρο καρύδας)
  • 2  κ.τ.σ. κορινθιακή σταφίδα
  • 40 γραμμάρια σοκολάτα υγείας με stevia σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2 χούφτες ανάλατα καρύδια, σπάσμενα σε μικρά κομμάτια
  • 70 γραμμάρια βρώμης
  • 2 κ.τ.γ κανέλα 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μπουκίτσες.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο καρύδας και σωτάρουμε τα κομμάτια μήλου.
  • Προσθέτουμε τη βρώμη, τις σταφίδες, την κανέλα και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά το μείγμα, προσπαθώντας όμως να μη λιώσουμε στο ανακάτεμα τα μήλα.
  • Τοποθετούμε το μείγμα σε βαθύ πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με τα κομματάλια σοκολάτας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά, στους 180 C.

 

Tips:

  • Σερβίρεται ζεστό σαν υγιεινό επιδόρπιο.
  • Εγώ όμως το φτιάχνω και σαν πρωινό, πάνω σε γιαούρτι.
  • Μπορείτε να πειραματιστείτε με όποιον ξηρό καρπό θέλετε (ο συνδυασμός σταφίδας και καρυδιού είναι ο πιο κλασικός) και φυσικά να αυξήσετε ή να μειώσετε την ποσότητα της κανέλας. Εμένα μου αρέσει πολύ και πάντα στο σερβίρισμα προσθέτω έξτρα.
  • Συνοδεύεται τέλεια με ζεστό κόκκινο κρασί που μπορείτε να ζεστάνετε εύκολα σε ένα μικρό μπρίκι και σε χαμηλή φωτιά μαζί με ένα ξυλάκι κανέλας, λίγο μέλι και γαρύφαλο και φτιάξτε ένα τέλειο γευστικό σκηνικό για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. 

 

Καλή επιτυχία! 

0 comments


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Shopping Cart