Vegan αβοκάντο σως μακαρόνια ολικής άλεσης
Θα χρειαστείτε: (3 μερίδες)
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Ανθό αλατιού
- Πιπέρι ή σκόνη τσίλυ
- ½ κούπα έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 ½ χούφτα ανάλατα κάσιους
- Ξύσμα από ½ λεμόνι
- Χυμό ½ λεμονιού
- 1 χούφτα μαϊντανό
- 1 πακέτο μακαρόνια ολικής άλεσης
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες.
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και το σκόρδο και μαζί με τα υπόλοιπα υλικά αναμιγνύουμε πολύ καλά. Αν χρειαστεί σταματάμε για να ξεκολλήσουμε από τα τοιχώματα του μίξερ τα υλικά και ξαναχτυπάμε. Θέλουμε να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σως. Τη δοκιμάζουμε για να δούμε αν θέλουμε να συμπληρώσουμε μπαχαρικά, ανάλογα με την προτίμησή μας.
Μόλις γίνουν τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας πολύ καλά, ώστε η σως να πάει σε όλα τα μακαρόνια.
Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment