arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Nadia’s Recipes

Vegan παπαρδέλες ολικής άλεσης με σως αβοκάντο και αμύγδαλα


Μια από τις προθέσεις αυτής της χρονιάς (δε χρησιμοποιώ τη λέξη «στόχος» γιατί με αγχώνει) είναι να μειώσω ακόμα περισσότερο την κατανάλωση προϊόντων ζωικής προέλευσης (έχω ήδη κόψει το κρέας),...
Vegan παπαρδέλες ολικής άλεσης με σως αβοκάντο και αμύγδαλα

Nadia’s Recipes

Vegan παπαρδέλες ολικής άλεσης με σως αβοκάντο και αμύγδαλα


Vegan παπαρδέλες ολικής άλεσης με σως αβοκάντο και αμύγδαλα

Μια από αυτές τις πολύ νόστιμες #vegan συνταγές μοιράζομαι σήμερα μαζί σας, την οποία μπορείτε να φτιάξετε πραγματικά εύκολα και γρήγορα και που θα σας κρατήσει χορτάτους αρκετές ώρες!

 

Θα χρειαστείτε:

  • ½ σακουλάκι παπαρδέλες ολικής άλεσης
  • 1 1/2 αβοκάντο ώριμο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 χούφτα αμύγδαλο φιλέ
  • 6 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • Λίγο βιολογικό ελαιόλαδο
  • Ανθό αλατιού
  • Πιπέρι

 

 

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις παπαρδέλες , σύμφωνα με τις οδηγίες μαγειρέματος της συσκευασίας, σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Όση ώρα βράζουν, καβουρδίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα αμύγδαλα μέχρι να ροδίσουν και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Σε ένα μπλέντερ, αναμιγνύουμε το αβοκάντο, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το λεμόνι, τον ανθό αλατιού και το πιπέρι, μέχρι να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.

Αναμιγνύουμε τη σως με τα μακαρόνια και προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα κομμάτια της λιαστής ντομάτας. Σερβίρουμε σε coconut bowl και καλή απόλαυση!

 

Tips:

  • Τις παπαρδέλες τις αγόρασα από τη βιολογική λαϊκή της γειτονιάς μου και είναι φτιαγμένες μόνο από βιολογικό αλεύρι από δίκκοκο σιτάρι ολικής άλεσης. Φυσικά μπορείτε να τις αντικαταστήσετε και με οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας.
  • Η ποσότητα του σκόρδου που θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από το κατά πόσο σας αρέσει. Μπορείτε να το αποφύγετε τελείως, ή αν σας αρέσει να το αυξήσετε. Στην ποσότητα που έχω χρησιμοποιήσει εδώ , η γεύση του υπάρχει αλλά χωρίς να είναι υπερβολικά έντονη.

 

 

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.