Vegan μαγειρίτσα
Vegan μαγειρίτσα (4 μερίδες)
- 800 γρ. μανιτάρια πλευρώτους και λευκά, κομμένα στα 4.
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 μαρούλι, ψιλοκομμένο
- φρέσκα μυρωδικά όπως άνηθο, μυρώνια κ.τ.λ , ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
- ανθό αλατιού
- πιπέρι
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 4 ποτήρια ζεστό νερό
- 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ (προαιρετικά)
- χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Μαραίνουμε σε λίγο νερό (ή λάδι) το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, μέχρι να χρυσαφίσουν, σε μέτρια φωτιά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε το νερό και το ρύζι, το μαρούλι μαζί με τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το πιπέρι και αφήνουμε να μαγειρευτεί, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι (περίπου 10- 15 λεπτά)
Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, το ωμό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Συμπληρώνουμε ενώ είναι ακόμα ζεστό τον ανθό αλατιού και συμπληρώνουμε καρυκεύματα, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Leave a comment