arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Nadia’s Recipes

Vegan μαγειρίτσα


Είναι πανεύκολη, υγιεινή και φυσικά ιδανική για όλο τον χρόνο, όχι μόνο το Πάσχα σαν εναλλακτική της παραδοσιακής μαγειρίτσας.
Vegan μαγειρίτσα

Nadia’s Recipes

Vegan μαγειρίτσα


Vegan μαγειρίτσα

Vegan μαγειρίτσα (4 μερίδες)

  • 800 γρ. μανιτάρια πλευρώτους και λευκά, κομμένα στα 4.
  • Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 μαρούλι, ψιλοκομμένο
  • φρέσκα μυρωδικά όπως άνηθο, μυρώνια κ.τ.λ , ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • ανθό αλατιού
  • πιπέρι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 4 ποτήρια ζεστό νερό
  • 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ (προαιρετικά)
  • χυμό από 1 λεμόνι

 

Εκτέλεση:

Μαραίνουμε σε λίγο νερό (ή λάδι) το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, μέχρι να χρυσαφίσουν, σε μέτρια φωτιά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε το νερό και το ρύζι, το μαρούλι μαζί με τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το πιπέρι και αφήνουμε να μαγειρευτεί, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι (περίπου 10- 15 λεπτά)

Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, το ωμό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Συμπληρώνουμε  ενώ είναι ακόμα ζεστό τον ανθό αλατιού και συμπληρώνουμε καρυκεύματα, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

 

 nadia

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.