arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Nadia’s Recipes

Vegan burger με υγιεινές «τηγανιτές» πατάτες και καραμελωμένα κρεμμύδια


Πολλές φορές η υγιεινή διατροφή ταυτίζεται με τη στέρηση και την έλλειψη γεύσης, αλλά ευτυχώς η πραγματικότητα απέχει πολύ από αυτό!
Vegan burger με υγιεινές «τηγανιτές» πατάτες και καραμελωμένα κρεμμύδια

Nadia’s Recipes

Vegan burger με υγιεινές «τηγανιτές» πατάτες και καραμελωμένα κρεμμύδια


Vegan burger με υγιεινές «τηγανιτές» πατάτες και καραμελωμένα κρεμμύδια

Η υγιεινή εκδοχή του burger με τηγανητές πατάτες μπορεί να είναι το ίδιο νόστιμη, αλλά ταυτόχρονα πολύ πιο ωφέλιμη για τον οργανισμό μας.

Η δική μου #healthy εκδοχή burger γίνεται με φασόλια και απίθανα καραμελωμένα κρεμμύδια και συνοδεύεται από πεντανόστιμες γλυκοπατάτες, ψημένες και όχι τηγανητές. Είμαι σίγουρη ότι αν το φτιάξετε, θα ξετρελαθείτε!

 

Για το “burger” θα χρειαστείτε:

  • 400γρ. φασόλια, βρασμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • Ανθό αλατιού
  • 1/3 κ.τ.γ τσίλι σε σκόνη
  • 1 κ.τ.γ κόλιανδρο
  • 1 κ.τ.γ. κύμινο
  • ½ κούπα αλεύρι ολικής άλεσης

 

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια, θα χρειαστείτε:

 

Για τις γλυκοπατάτες θα χρειαστείτε:

 

Για το σερβίρισμα θα χρειαστείτε:

  • Ψωμάκια για burger ή μπαγκέτα ολικής άλεσης
  • μουστάρδα

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μίξερ, αλέθω τα φασόλια μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα. Προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά και χτυπάω ξανά.

Μεταφέρω σε μια μπασίνα και προσθέτω τον μαϊντανό, το αυγό και το αλεύρι και ανακατεύω.

Βρέχω τα χέρια μου με νερό και πλάθω τα «μπιφτέκια». Αν το μίγμα είναι πολύ υγρό, προσθέτω λίγο περισσότερο αλεύρι και ανακατεύω.

Τοποθετώ τα μπιφτέκια σε προθερμασμένο φούρνο , πάνω σε λαδόκολλα και τα ψήνω για περίπου 30 λεπτά (τα γυρνάω και από τις δύο μεριές για να ροδίσουν)

Όσο ψήνονται τα μπιφτέκια, φτιάχνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

Σε βαθύ τηγάνι, τσιγαρίζω τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο για 10 λεπτά,  σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Σβήνω με το βιολογικό βαλσάμικο και προσθέτω το ψιλοκομμένο θυμάρι. Χαμηλώνω τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και αφήνω να μαγειρευτούν τα κρεμμύδια, μέχρι να εξατμιστεί το βαλσάμικο.

Τραβάμε από τη φωτιά το τηγάνι και προσθέτουμε λίγο ανθό αλατιού και το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να βραχούν καλά όλα τα κρεμμύδια.

Αφήνουμε το τηγάνι στην άκρη.

burger

 

Σερβίρισμα:

Για το σερβίρισμα, ανοίγουμε το ψωμάκι του burger και απλώνουμε στην κάτω φέτα 1 κουταλιά μουστάρδα.

Προσθέτουμε από πάνω το burger φασολιών και από πάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Κλείνουμε από πάνω με την φέτα του burger και σερβίρουμε με τις γλυκοπατάτες.

Καλή απόλαυση!

 

 nadia

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.