arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Nadia’s Recipes

Η αγαπημένη μου vegan Μεσογειακή σαλάτα


Το καλοκαίρι φέρνει υψηλές θερμοκρασίες και μαζί με αυτές έρχεται και η ανάγκη για πιο ελαφρύ φαγητό, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της ημέρας. 
Η αγαπημένη μου vegan Μεσογειακή σαλάτα

Nadia’s Recipes

Η αγαπημένη μου vegan Μεσογειακή σαλάτα


Η αγαπημένη μου vegan Μεσογειακή σαλάτα

Ένας διατροφολόγος θα έλεγε πως αυτό δεν είναι αναγκαστικά κακό, γιατί είναι πιο εύκολο να σπάσεις το φαγητό σου σε πολλές μικρές μερίδες και όλοι ξέρουμε ότι αυτό είναι και το ζητούμενο σε μια σωστή διατροφή.

Όταν αυτή η διατροφή είναι και μεσογειακή , τότε το αποτέλεσμα είναι ακόμα καλύτερο και μεταξύ μας και εύκολο, όπως αυτό το ρεβυθόρυζο που συνδύασα με σαλάτα. Είναι από τις συνταγές που με κρατάνε χορτάτη για πολύ ώρα και που φτιάχνω όταν θέλω κάτι γρήγορο και υγιεινό.

 salad

Αν αναρωτιέστε πως γίνεται να είναι γρήγορο, θα σας πω πως γίνεται αν έχεις βρασμένα ρεβύθια ή γενικά όσπρια στην κατάψυξή σου για κάθε ενδεχόμενο. Εγώ το κάνω για να έχω άμεσα φαγητό ανά πάσα στιγμή και γιατί μπορώ να φτιάχνω διαφορετικά πράγματα έχοντας σαν βάση το ρεβύθι, όπως είναι το χούμους. Γενικά, αυτή η τακτική με βοηθάει να μην μπαίνω στον πειρασμό να παραγγέλνω απέξω σε φάσεις μεγάλης πείνας και να παίρνω ενέργεια σε περιόδους μεγάλου τρεξίματος.

 

Θα χρειαστείτε (για 2 άτομα)

 

 

Από το προηγούμενο βράδυ, βάζουμε τα ρεβύθια σε νερό και τα αφήνουμε να φουσκώσουν (αυτό το στάδιο τι γλιτώνετε αν τα έχετε έτοιμα στο ψυγείο)

Την επόμενη μέρα τα βράζουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε καλά. Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα, βράζουμε και 2 φλιτζάνια καστανό ρύζι που έχουμε ξεπλύνει καλά στο σουρωτήρι, για 10 λεπτά. Το σουρώνουμε και αυτό και το προσθέτουμε μαζί με τα ρεβύθια σε 1 βαθιά γαβάθα.

Κόβουμε την ντομάτα, τα αγγούρια  και το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε.

Συμπληρώνουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι και ανακατεύουμε, ώστε να βραχούν καλά όλα τα υλικά της σαλάτας.

 

Σερβίρουμε σε coconut bowl και απολαμβάνουμε.

 

Tips:

Το coconut bowl, πέρα από πολύ όμορφο, με βολεύει πολύ και σαν μερίδα σερβιρίσματος, γιατί χωράει την κατάλληλη ποσότητα φαγητού. Ούτε λίγο, ούτε πολύ!

Η συνταγή αυτή είναι κατάλληλη για vegan. Παρ’όλα αυτά, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κομμάτια τυριού, όπως το πεκορίνο που της ταιριάζει πολύ.

nadia

 

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.