arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Nadia’s Recipes

Γλυκοπατάτες στο φούρνο με σως φέτας, μια συνταγή για βραδιές στη βεράντα!


Το αγαπημένο μου συνοδευτικό για τις βραδιές που μαζευόμαστε στη βεράντα.
Γλυκοπατάτες στο φούρνο με σως φέτας, μια συνταγή για βραδιές στη βεράντα!

Nadia’s Recipes

Γλυκοπατάτες στο φούρνο με σως φέτας, μια συνταγή για βραδιές στη βεράντα!


Γλυκοπατάτες στο φούρνο με σως φέτας, μια συνταγή για βραδιές στη βεράντα!

Ένα από τα πιο αγαπημένα πράγματα που κάνω το καλοκαίρι, όσο είμαι στην Αθήνα, είναι να καλώ φίλους στη βεράντα και να ετοιμάζω διάφορα για τσιμπολόγημα.

Μια από τις συνταγές που φτιάχνω είναι αυτή που ακολουθεί γιατί είναι εύκολη, υγιεινή και ξαφνιάζει πάντα ευχάριστα τους καλεσμένους.

Οι γλυκοπατάτες είναι πεντανόστιμες , έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη παρότι είναι γλυκιές και είναι γεμάτες θρεπτικά συστατικά.

Συνήθως τις κάνω πουρέ ή τις βάζω στο φούρνο και τις κάνω όπως θα δείτε παρακάτω ψητές, αλλά με αίσθηση τηγανητής πατάτας, χωρίς ωστόσο να τηγανίζονται ούτε μια στιγμή.

Για τη συνταγή θα χρειαστείτε: (2 μερίδες)

 

 

Για τη σως φέτας θα χρειαστείτε: (για 1 φλίτζάνι )

 

Υλικά (για 1½ φλιτζάνι)

  • 200 γρ. φέτα, κομματιασμένη με τα χέρια
  • Χυμό ½ λεμονιού
  • 1 κ.τ.γ ψιλοτριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 2 κ.τ.γ. γάλα αμυγδάλου
  • Θυμάρι ή ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη

 

 

Εκτέλεση:

 

Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 για να προθερμανθεί.

Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε λεπτά sticks (όσο μπορούμε πιο ισόπαχα για να μαγειρευτούν ομοιόμορφα)

Τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπωλ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με τα χέρια πολύ καλά, έτσι ώστε τα υλικά να βρέξουν όλες τις πατάτες.

Απλώνουμε τις πατάτες σε ταψί, στο οποίο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε για 20 λεπτά και γυρνάμε τις πατάτες προσεκτικά για να ψηθούν  και από τις 2 μεριές.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σως, βάζοντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Αν η σως σας φαίνεται πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο γάλα. Εγώ δεν τρώω αγελαδινό, γι’ αυτό προτίμησα το φυτικό που δεν επηρεάζει σε γεύση και τη σως. Εσείς φυσικά μπορείτε να διαλέξετε αυτό που προτιμάτε.

Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες τις σερβίρουμε στο coconut bowl και τη σως σε ένα μικρό μπωλ.

 

Tips:

Αυτή η σως μπορεί να συνοδέψει άπειρα πιάτα, ενώ είναι τέλειο ντιπ και για λαχανικά.

Αν οι πατάτες δεν έχουν γίνει μέχρι να φτιάξετε τη σως, βάλτε τη πίσω στο ψυγείο για να τη σερβίρετε κρύα. Η αντίθεση με τις ζεστές πατάτες που θα βγουν από το φούρνο είναι μαγική.

Καλή όρεξη!

 nadia

 

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.

Καλάθι Αγορών