Γλυκοπατάτες με vegan toppings

Γλυκοπατάτες με vegan toppings

Είναι πεντανόστιμες, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και πραγματικά μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις με αμέτρητους τρόπους.

Ένας από τους πιο εύκολους και γευστικούς είναι να τις σερβίρεις σαν ορεκτικό, με διαφορετικά toppings.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι είναι τόσο νόστιμες που μπορεί να τις εξαφανίσεις με το που βγουν από τον φούρνο!

 

Θα χρειαστείς:

  • 3 γλυκοπατάτες, καλά πλυμμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 αβοκάντο
  • 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1/2 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.τ.σ γιαούρτι καρύδας ή τυρί κρέμα
  • 2 κ.τ.σ μουστάρδα
  • Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.τ.σ μαρμελάδα πορτοκάλι
  • Ανθό αλατιού
  • πιπέρι
  • Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

 

 

sweetpotatoes

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 με αέρα.

Πλένουμε καλά τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τις απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τις αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και τις βγάζουμε από τον φούρνο.

Όσο ψήνονται οι πατάτες φτιάχνουμε τα συνοδευτικά, όπως το γουακαμόλε (βρείτε τη συνταγή εδώ).

Απλώνουμε σε κάποιες πατάτες το γουακαμόλε, σε άλλες τη μαρμελάδα, τη μουστάρδα και το γιαούρτι καρύδας και σερβίρουμε!

Καλή απόλαυση.

Tips:

  • Είναι ιδανικό ορεκτικό για βραδιές με φίλους
  • Μπορείτε να κάνετε ότι συνδυασμό θέλετε με τα toppings!

 

nadia


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published