Χούμους γλυκοπατάτας

Χούμους γλυκοπατάτας

Υλικά

  • 2-3 μεσαίες γλυκοπατάτες
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι (μεσαίο μέγεθος)
  • 200 γρ. μαγειρεμένα ρεβύθια, βρασμένα
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • Ανθό αλατιού
  • Λίγο τσίλι σε σκόνη (προαιρετικά)
  • Λίγο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα.

 

Εκτέλεση:          

Μουλιάστε σε νερό από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια και την επόμενη μέρα βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν.

Πλύνετε καλά τις γλυκοπατάτες σας και βράστε τις. Σουρώστε τις και μόλις έρθουν σε κανονική θερμοκρασία , αφαιρέστε με ένα μαχαιράκι τη φλούδα τους.

Σε ένα μπλέντερ, χτυπήστε τα βρασμένα ρεβύθια, με τις γλυκοπατάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αν το μίγμα σας είναι πολύ πηχτό και δεν χτυπιέται εύκολα, προσθέστε ελαιόλαδο και ξαναχτυπήστε μέχρι το χούμους να αποκτήσει μια κρεμώδη και παχύρρευστη υφή. Δοκιμάστε και προσαρμόστε ανάλογα με την προτίμησή σας. (προσωπικά μου αρέσει να το «τσιμπάω» στο λεμόνι)

Σερβίρετε μέσα σε coconut bowl και απολαύστε.

Tips:

  • Αν θέλετε να κάνετε το χούμους σας ακόμα πιο ελαφρύ, αντί για ελαιόλαδο χρησιμοποιήστε νερό.
  • Μπορείτε να το συνοδεύσετε με φαλάφελ, σάντουιτς ή χαρουποντακάκια.
  • Για να μην βράζετε κάθε φορά τα όσπρια, μαγειρέψτε μεγαλύτερη ποσότητα ρεβυθιών από αυτή που χρειάζεστε, χωρίστε τη σε σακουλάκια και φυλάξτε στην κατάψυξη. Έτσι, θα μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε ανά πάσα στιγμή.

Καλή απόλαυση!

 

nadia


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published