arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Nadia’s Recipes

Superfood banana bread


Υλικά
Superfood banana bread

Nadia’s Recipes

Superfood banana bread


Superfood banana bread
  • 1 ½ κούπα αλεύρι βρώμης (το φτάχνουμε χτυπώντας βρώμη στο multi)
  • ¾ κούπας φυστίκι αιγίνης , (χτυπημένο στο multi μέχρι να γίνει σκόνη)
  • 2 κ.τ.σ σπόρους chia
  • 2 κ.τ.γ baking powder
  • 1 κ.τ.γ Κανέλα (προσαρμόστε αν θέλετε να έχει πιο έντονη γεύση)
  • ¾ κούπας βιολογικό μέλι
  • 3 πολύ ώριμες βιολογικές μπανάνες
  • ¼ κούπας βιολογικό ελαιόλαδο
  • ¾ Σοκολάτα υγείας με stevia

Εκτέλεση

Βάζουμε τους σπόρους chia σε 5 κ.τ.σ. νερό και τους αφήνουμε να φουσκώσουν και να δημιουργηθεί το χαρακτηριστικό gel.

Όσο περιμένουμε να γίνει το gel, ενώνουμε το αλεύρι βρώμης με το τριμμένο φιστίκι, το baking powder και την κανέλα.

 

bananabread

 

Σε άλλο μπωλ λιώνουμε με ένα πιρούνι τις μπανάνες και προσθέτουμε το μέλι, το ελαιόλαδο και το chia gel και ανακατεύουμε καλά.

Ενώνουμε τα ξηρά με τα υγρά στοιχεία και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ενιαία ζύμη.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψάκι και σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια, τα οποία βυθίζουμε στη ζύμη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το banana bread μας.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πριν το γυρίσουμε ανάποδα για να το σερβίρουμε.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

 

nadia

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.