Superfood banana bread

Superfood banana bread

  • 1 ½ κούπα αλεύρι βρώμης (το φτάχνουμε χτυπώντας βρώμη στο multi)
  • ¾ κούπας φυστίκι αιγίνης , (χτυπημένο στο multi μέχρι να γίνει σκόνη)
  • 2 κ.τ.σ σπόρους chia
  • 2 κ.τ.γ baking powder
  • 1 κ.τ.γ Κανέλα (προσαρμόστε αν θέλετε να έχει πιο έντονη γεύση)
  • ¾ κούπας βιολογικό μέλι
  • 3 πολύ ώριμες βιολογικές μπανάνες
  • ¼ κούπας βιολογικό ελαιόλαδο
  • ¾ Σοκολάτα υγείας με stevia

Εκτέλεση

Βάζουμε τους σπόρους chia σε 5 κ.τ.σ. νερό και τους αφήνουμε να φουσκώσουν και να δημιουργηθεί το χαρακτηριστικό gel.

Όσο περιμένουμε να γίνει το gel, ενώνουμε το αλεύρι βρώμης με το τριμμένο φιστίκι, το baking powder και την κανέλα.

 

bananabread

 

Σε άλλο μπωλ λιώνουμε με ένα πιρούνι τις μπανάνες και προσθέτουμε το μέλι, το ελαιόλαδο και το chia gel και ανακατεύουμε καλά.

Ενώνουμε τα ξηρά με τα υγρά στοιχεία και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ενιαία ζύμη.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψάκι και σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια, τα οποία βυθίζουμε στη ζύμη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το banana bread μας.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πριν το γυρίσουμε ανάποδα για να το σερβίρουμε.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

 

nadia


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published