arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Nadia’s Recipes

Γεμιστές πιπεριές με κουκουνάρι και σταφίδα


Αν έπρεπε αν διαλέξουμε ένα φαγητό που να χαρακτηρίζει την ελληνική κουζίνα, αυτό θα ήταν πιθανότατα τα γεμιστά στο φούρνο! 
Γεμιστές πιπεριές με κουκουνάρι και σταφίδα

Nadia’s Recipes

Γεμιστές πιπεριές με κουκουνάρι και σταφίδα


Γεμιστές πιπεριές με κουκουνάρι και σταφίδα

Η αγάπη για την κλασική συνταγή των «ορφανών» δεν αλλάζει, αλλά σήμερα θα δοκιμάσουμε μια παραλλαγή των γεμιστών πιπεριών, με κουκουνάρι και σταφίδα και θα τα φτιάξουμε στην κατσαρόλα.

 

Θα χρειαστείτε:

  • 10- 12 πράσινες ή κόκκινες πιπεριές (μπορείτε να κάνετε και συνδυασμό)
  • 2 κρεμμύδια ξερά , ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κούπα καστανό ρύζι
  • 3 κ.τ.σ κουκουνάρι
  • 3 κ.τ.σ. σταφίδα
  • Μπαχάρι
  • 1 κ.τ.γ κανέλα
  • 1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό
  • Ανθό αλατιού
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κούπες νερό

 

Εκτέλεση:

Κόβουμε το πάνω μέρος της πιπεριάς (το καπάκι) και αφαιρούμε προσεκτικά τα κουκούτσια.

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε λίγο νερό και προσθέτουμε το κουκουνάρι , και τη σταφίδα. Ανακατεύουμε καλά και συμπληρώνουμε 1 κούπα ζεστό νερό, το μπαχάρι, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και τον μαϊντανό. Βγάζουμε από τη φωτιά.

Σε κατσαρόλα, τοποθετούμε προσεκτικά τις πιπεριές τη μια δίπλα στην άλλη και τις γεμίζουμε με το μείγμα που έχουμε φτιάξει. Αν περισσέψει, το ρίχνουμε ανάμεσα στις πιπεριές. Αναμειγνύουμε το νερό με το λεμόνι, περιχύνουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά.

Το φαγητό είναι έτοιμο, μόλις οι πιπεριές έχουν μαλακώσει. (μπορείτε να το διαπιστώσετε πολύ εύκολα ακουμπώντας τες με ένα πιρούνι)

Βγάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

 

Tips:

Όταν βάλετε το ρύζι στο μείγμα, μην το αφήσετε να μαγειρευτεί γιατί μαζί με το μαγείρεμα στην κατσαρόλα θα λασπώσει.

Αν δεν είστε vegan, το πιάτο αυτό συνοδεύεται άψογα με τυρί (ιδανικά φέτα).

 

 nadia

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.

Καλάθι Αγορών