Σκορδαλιά

Σκορδαλιά

Ναι, το ξέρω, δεν είναι κατάλληλη για ημέρες έντονων κοινωνικών συναναστροφών, αλλά σίγουρα είναι από τα πιάτα στα οποία ξαναγυρνάς και που τα έχεις συνδέσει με οικογενειακά τραπέζια.

Είναι πανεύκολη, γρήγορη και αν θέλετε να αποφύγετε οπωσδήποτε την έντονη μυρωδιά, μπορείτε να την φτιάξετε σαν πουρέ, αφαιρώντας απλά το σκόρδο από τη συνταγή.

 

Θα χρειαστείτε:

Εκτέλεση:

Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν (μέχρι το πιρούνι να βυθίζεται εύκολα στο κέντρο τους). Τις βγάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν και πριν κρυώσουν τις βάζουμε στο  μίξερ. Τις χτυπάμε για να σχηματίσουν έναν πουρέ και αρχίζουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι , το σκόρδο, τον ανθό αλατιού και το πιπέρι. Δοκιμάζουμε τη γεύση και ανάλογα με την προτίμησή μας προσθέτουμε υλικά (για παράδειγμα εμένα μου αρέσει να «ακούγεται» το ξίδι, οπότε συνήθως συμπληρώνω περισσότερο).

Σερβίρουμε σε coconut bowl και προσθέτουμε από πάνω τη γραβιέρα με το πιπέρι και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

Καλή απόλαυση!

 

Tips:

  • Αν σας αρέσει να «νιώθετε» την πατάτα, χρησιμοποιήστε το μίξερ για να χτυπήσετε όλα τα υλικά ΕΚΤΟΣ της πατάτας. (δηλαδή το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το λευκό ξίδι.)

  • Πολτοποιήστε τις πατάτες με ένα πιρούνι, αλλά χωρίς να λιώσετε όλα της τα κομμάτια.  Συμπληρώστε μετά τα χτυπημένα υλικά και ανακατέψτε πάλι με το πιρούνι για να βραχούν όλα τα σημεία από τις πατάτες.
  • Έχετε υπόψιν ότι μετά από κάποια ώρα η σκορδαλιά θα σφίξει και άρα η γεύση του σκόρδου θα γίνει και πιο έντονη.
  • Η σκορδαλιά συνοδεύει τέλεια ψητό ψάρι, αλλά είναι υπέροχη και σαν dip μαζί με ψητό ψωμάκι.

 

nadia


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published