arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Nadia’s Recipes

Σολομός με σως μελιού και ρύζι


Αυτή η συνταγή έχει μπει πολύ εύκολα στο top 3 των πιο αγαπημένων μου συνταγών.
Σολομός με σως μελιού και ρύζι

Nadia’s Recipes

Σολομός με σως μελιού και ρύζι


Σολομός με σως μελιού και ρύζι

Ο συνδυασμός του σολομού με τη γλυκύτητα της σως μελιού και το συνδυασμό μακρύκοκκου, καφέ και μαύρου ρυζιού πραγματικά με τρελαίνει και είμαι σίγουρη ότι θα κάνει το ίδιο και σε εσάς.

Πραγματικά φτιάχνεται πολύ γρήγορα, είναι πολύ υγιεινό και ισορροπημένο πιάτο και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

 

Θα χρειαστείτε:  (για 2 μερίδες)

  • 2 φιλέτα Σολωμού
  • 1 κούπα ρύζι μακρύκοκκο (προσωπικά χρησιμοποιώ ένα έτοιμο συνδυασμό λευκού, καφέ και μαύρου ρυζιού)
  • Ανθό αλατιού
  • Πιπέρι

 

Για τη σως θα χρειαστείτε:

 

Εκτέλεση:

  • Ξεπλένουμε με νερό τα φιλέτα σολωμού και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
  • Τα αλατοπιπερώνουμε και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 3 λεπτά. Δεν χρειάζεται να βάλετε λάδι, γιατί ο σολωμός θα βγάλει τα δικά του λιπαρά.
  • Όσο περιμένουμε να γίνουν, φτιάχνουμε τη σως, αναμιγνύοντας καλά τα υλικά με ένα μίξερ χειρός ή χτυπώντας τα πολύ καλά με πιρούνι.
  • Επίσης, βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες μαγειρέματος.
  • Γυρίζουμε τα φιλέτα προσεκτικά από την άλλη μεριά και τα αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 3 λεπτά.
  • Περιχύνουμε τη σως πάνω από τα φιλέτα και τα αφήνουμε να ψηθούν, μέχρι να καραμελώσει η σως.
  • Σερβίρουμε το ρύζι και τα φιλέτα σε πιάτο και περιχύνουμε από πάνω τη γλυκιά σως.
  • Σερβίρουμε αμέσως.

 

Tips:

  • Αν τα φιλέτα του σολωμού είναι παχιά, ίσως χρειαστεί λίγη περισσότερη ώρα στο ψήσιμο. Μπορείτε να ελέγξετε το εσωτερικό, ανοίγοντας προσεκτικά με ένα μαχαίρι το παχύ μέρος του φιλέτου. Επίσης, σε πολλούς αρέσει όταν το ψάρι είναι λιγότερο μαγειρεμένο, οπότε προφανώς ρυθμίζετε τον χρόνο ψησίματος στις προσωπικές σας προτιμήσεις.
  • Σερβίρεται τέλεια με μαύρο σουσάμι! 

 

 Καλή απόλαυση!

 nadia

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.