Πρωτεϊνικά pancakes

Πρωτεϊνικά pancakes

Η συνταγή είναι του Γαβριήλ Νικολαϊδη , με τον οποίο τα φτιάξαμε στο πρώτο μας insta live!

 

Θα χρειαστείτε (2 μερίδες, 4 λεπτά pancakes):

  • 40 γρ. αλεύρι βρώμης ή νιφάδες βρώμης χτυπημένες στο μίξερ
  • 4 ασπράδια αυγού
  • 1 μπανάνα, ώριμη
  • 1 κ.τ.γ baking powder
  • Μια πρέζα ανθό αλατιού
  • 1 κ.τ.γ. κανέλα

Για το σερβίρισμα:

  • Βιολογικό μέλι ελάτου
  • Φουντούκια ή αμύγδαλα
  • Φράουλες βιολογικές, κομμένες σε φέτες
  • Κανέλα
  • Ταχίνι (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

  • Λιώνουμε την μπανάνα με ένα πιρούνι και ρίχνουμε τα ασπράδια. Ανακατεύουμε καλά για να ενοποιηθούν τα υγρά υλικά.
  • Ενώνουμε τα στεγνά υλικά (το αλεύρι βρώμης, το baking powder, τον ανθό αλατιού, την κανέλα.
  • Ενοποιούμε τα στεγνά και τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά. Το μίγμα μας θα έχει υφή αρκετά υγρή.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μισή κουτάλα μίγμα και το απλώνουμε κυκλικά με την πίσω μεριά της κουτάλας. Αφήνουμε το μίγμα να ψηθεί μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φουσκαλίτσες στο πάνω μέρος και αναποδογυρίζουμε προσεχτικά με μια σπάτουλα το pancake για να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
  • Σερβίρουμε το pancake στο πιάτο και ετοιμάζουμε το επόμενο. Συνολικά θα βγουν 4 μεσαίου μεγέθους pancakes, τα οποία και τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο.

Σερβίρουμε με φράουλες, ταχίνι, μέλι, φουντούκια και έξτρα κανέλα.

 

Tips:

  • Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρο το αυγό και όχι μόνο το ασπράδι τους, χρησιμοποιήστε συνολικά 3 αυγά και αυξήστε την ποσότητα της κανέλας για να καλύψει τη μυρωδιά του κρόκου.
  • Όσο πιο ώριμη είναι η μπανάνα, τόσο καλύτερα γιατί είναι ακόμα πιο γλυκιά. Ιδανικά, θέλουμε να είναι μαυρισμένη εξωτερικά.
  • Προτιμήστε βιολογικές φράουλες, που είναι και φρούτο εποχής, γιατί οι συμβατικές είναι από τα πιο επιβαρυμένα φρούτα σε φυτοφάρμακα.

 

Καλή απόλαυση!

nadia


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published