arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Nadia’s Recipes

Noodles με μανιτάρια, γάλα καρύδας και φυστικοβούτυρο


Αγαπώ τα φαγητά που γίνονται σε ταχύτητα φωτός, είναι νόστιμα και συνδυάζουν θρεπτικά συστατικά γιατί πολύ απλά τα έχουν όλα!
Noodles με μανιτάρια, γάλα καρύδας και φυστικοβούτυρο

Nadia’s Recipes

Noodles με μανιτάρια, γάλα καρύδας και φυστικοβούτυρο


Noodles με μανιτάρια, γάλα καρύδας και φυστικοβούτυρο

Και αν αναρωτιέστε αν αυτό γίνεται, η απάντηση είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ και το σημερινό φαγητό είναι η απόδειξη.

Είναι ελαφρύ και ιδανικό για όλους, θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Τουλάχιστον, στο δικό μου σπίτι είναι από τα big hits και είναι και διάλειμμα από τις πιο μεσογειακές γεύσεις που υπάρχουν σε καθημερινή βάση.

Θα χρειαστείτε:

  • 2 μερίδες noodles (παίρνω το οικογενειακό μέγεθος που είναι χωρισμένο σε μερίδες και χρησιμοποιώ 2)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • Σησαμέλαιο
  • Μαύρο σουσάμι
  • 1 κ.τ.σ φυστικοβούτυρο
  • ½ συσκευασία γάλα καρύδας
  • ½ πακέτο λευκά μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • Χυμό από 1 λεμόνι (δοκιμάστε πρώτα με τον χυμό από μισό λεμόνι και συμπληρώστε αν σας αρέσει η πιο έντονη γεύση του)
  • Ανθό αλατιού
  • Πιπέρι, ή λίγο καγιέν (αν σας αρέσει το πιο spicy αποτέλεσμα)

 Εκτέλεση:

Σε ζεστό νερό, βράζουμε τα noodles, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (περίπου 4 λεπτά). Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά,  σοτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο σησαμέλαιο μαζί με τα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. (5-10 λεπτά)

Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και το φυστικοβούτυρο ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα για 2 λεπτά και τραβάμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τα noodles και ανακατεύουμε καλά, ώστε να βραχούν όλα με τη σως.

Σειρά έχει ο ανθός αλατιού και το πιπέρι, καθώς και ο χυμός λεμονιού. Ανακατεύουμε πάλι καλά όσο είναι ζεστό το φαγητό. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λεμόνι ανάλογα με την προτίμησή μας.

Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.

Καλή όρεξη!

1 σχόλιο


  • Γεια σας! Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για αυτή τη συνταγή γάλα καρύδας από τη χάρτινη συσκευασία ή μόνο κονσέρβας;

    Ευχαριστώ

    Bessy Kostopoulou on

Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.