Φακές, με καραμελωμένα κρεμμύδια, πιπεριές φλωρίνης και σταφίδες

Αν έχετε κουραστεί να τις τρώτε σαν παραδοσιακή σούπα και θέλετε να απογειώσετε τη γεύση τους, πρέπει οπωσδήποτε να τις δοκιμάσετε σε αυτήν τη συνταγή.
Η προσθήκη των καραμελωμένων κρεμμυδιών, της σταφίδας και της πιπεριάς Φλωρίνης θα σας ενθουσιάσει, σας το εγγυώμαι!

Θα χρειαστείτε:

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τις φακές από το προηγούμενο βράδυ σε νερό με ενα κουτάλι της σούπας αλάτι. 

Κόβουμε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις μαλακώσουν αρκετά ρίχνουμε το μέλι για να καραμέλωμα σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια.

Ταυτόχρονα ρίχνουμε τις πιπεριές που ΔΕΝ είναι κομμένες σε πολύ μικρά κομμάτια για να μην διαλυθούν, καθώς και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.

Στον βραστήρα έχουμε βράσει νερό και μόλις είναι έτοιμες οι πιπεριές ρίχνουμε λίγο νερό ίσα να τα σκεπάσει για να βγάλουν στο νερό την γλυκά τους. Ανακατεύουμε για δυο τρία λεπτά και προσθέτουμε την φακή, 1 κ.τ.σ ανθό αλατιού, 200ml ελαιόλαδο, 3-4 γαρύφαλλα, 1 κ.τ.σ πάπρικα και το υπόλοιπο βραστό νερό ίσα να σκεπάσει τις φακές. Αν βάλουμε παραπάνω νερό θα βγουν απλώς πιο νερουλές. 

Σε δυνατή φωτιά βράζουμε μέχρι να πιεί η φακή όλο το νερό. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσει το φαγητό κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Σερβίρουμε στα coconut bowls μας και μπορούμε να συνοδέψουμε με λίγο πατέ ελιάς.

Καλή όρεξη!

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post