Όσπρια στον φούρνο με φαγόπυρο και φέτα

Όσπρια στον φούρνο με φαγόπυρο και φέτα

Είναι παρεξηγημένα από πολύ κόσμο, αλλά η αλήθεια είναι πως μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους και να είναι πεντανόστιμα.

Σε αυτή τη συνταγή τα συνδύασα με φαγόπυρο, ένα δημητριακό γεμάτο θρεπτικά συστατικά και το τελικό αποτέλεσμα ήταν υπέροχο!

 

ospria

 

Φυσικά, αν θέλετε,  μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μόνο είδος όσπριου, αλλά στα supermarket θα βρείτε πολύ εύκολα και έτοιμους συνδυασμούς που κάνουν το μαγείρεμα ακόμα πιο εύκολο. Το μόνο χρονοβόρο πράγμα με τα όσπρια είναι ότι χρειάζεται να τα έχουμε αφήσει στο νερό από το προηγούμενο βράδυ, πριν τα μαγειρέψουμε. Κατά τ’άλλα είναι μια πραγματικά πολύ εύκολη και υγιεινή συνταγή.

Θα χρειαστείτε:

Εκτέλεση:

Σε μια γάστρα (ή βαθύ πυρίμαχο σκεύος) απλώνουμε τα όσπρια και συμπληρώνουμε βραστό νερό, μέχρι να καλυφθούν. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για περίπου 40 λεπτά. Μετά προσθέτουμε και το φαγόπυρο, συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 20 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη φέτα, τον χυμό λεμονιού, το βιολογικό ελαιόλαδο , τον ανθό αλατιού και το πιπέρι, καθώς και τα φύλλα ρόκας ή σιναπιού. Ανακατεύουμε τα υλικά μέσα στην γάστρα και σερβίρουμε.

 

ospria

 

Καλή απόλαυση!

 

nadia

 


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published