arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Nadia’s Recipes

Η αγαπημένη μου ζεστή σοκολάτα

Η αγαπημένη μου ζεστή σοκολάτα

Nadia’s Recipes

Η αγαπημένη μου ζεστή σοκολάτα

Η αγαπημένη μου ζεστή σοκολάτα

Ο καιρός έχει αρχίσει να γίνεται ανοιξιάτικος, αλλά κάποια πράγματα, όπως η σοκολάτα δεν είναι ποτέ εκτός εποχής. 

Πέρασα όλον τον χειμώνα πίνοντας ροφήματα , ειδικά όταν γύριζα σπίτι από παράσταση, για να με ηρεμήσουν και να ξεκουράσουν το λαιμό μου πριν κοιμηθώ. 

Μια από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές ζεστής σοκολάτας είναι αυτή που ακολουθεί, γιατί παρότι είναι η υγιεινή εκδοχή του ροφήματος, είναι απίστευτα γευστική και πλούσια σε υφή. 

Αυτό οφείλετεται αφενός στο βούτυρο αμυγδάλου, που δίνει και άρωμα και “σώμα” στο ρόφημα και στο βιολογικό μέλι ελάτου που πέρα από υγιεινό είναι και παχύρευστο και συμβάλει στο απίθανο τελικό αποτέλεσμα! 

Πάντα πίστευα ότι το να προσέχεις τη διατροφή σου δε σημαίνει πως θα πρέπει να στερείσαι τη γεύση και αυτή η συνταγή είναι το ζωντανό παράδειγμα. 

Για 1 κούπα ζεστής σοκολάτας θα χρειαστείτε:

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

  •  1 κούπα γάλα αμυγδάλου (περίπου 250-300 ml) 
  •  2 κ.τ.γ κακάο (ανεπεξέργαστο και χωρίς προσθήκη σακχάρων) 
  •  1 1/2 κ.τ.γ βιολογικό μέλι ελάτου 
  •  1 1/2 κ.τ.γ βούτυρο αμυγδάλου 
  •  1/2 κ.τ.γ κανέλα ή 1 ξυλάκι κανέλας (αν θέλετε να μην είναι τόσο έντονη η γεύση της) 

 

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε όλα τα υλικά και σε μέτρια φωτιά αρχίστε να ζεσταίνετε το μείγμα. Ανακατέψτε καλά μέχρι το βούτυρο αμυγδάλου να λιώσει και να μην κολλήσει στον πάτο του σκεύους. 

Τραβήξτε το από το μάτι πριν προλάβει το ρόφημα να βράσει και απολάυστε το ζεστό!

hot chocolate

TIPS

  • Αν έχετε ευαισθησία στην καφεϊνη, καλύτερα να μην το πιείτε βράδυ καθώς στο κακάο υπάρχει μια μικρή ποσότητα.
  • Προτιμήστε να ζεστάνετε το ρόφημα στο μάτι της κουζίνας και όχι στον φούρνο μικροκυμάτων που ανεβάζει πολύ απότομα θερμοκρασία και δε σας δίνει τη δυνατότητα να ανακατεύετε τα υλικά όσο αυτά ζεσταίνονται. 
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα αμυγδάλου με κανονικό αν το επιθυμείτε, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ κοντινό σε γεύση. 
  • Το γάλα και το βούτυρο αμυγδάλου είναι πλούσια σε φυτικές πρωτεϊνες και καλά φυτικά λιπαρά και το κακάο σε αντιοξειδωτικά. Σε συνδυασμό με το βιολογικό μέλι που είναι γεμάτο βιταμίνες δημιουργείται ένας απίθανος διατροφικός συνδυασμός που δίνει στο σώμα την ενέργεια που χρειάζεται!
  • Αν είστε vegan, αντί για μέλι χρησιμοποιήστε σιρόπι αγαύης ή χουρμά που είναι φυτικής προέλευσης.

Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.