arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Nadia’s Recipes

Υγιεινή εκδοχή μπακαλιάρου σκορδαλιά


Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά επιβάλλεται παραδοσιακά σήμερα, ημέρα εθνική γιορτής και άφιξης της άνοιξης!
Υγιεινή εκδοχή μπακαλιάρου σκορδαλιά

Nadia’s Recipes

Υγιεινή εκδοχή μπακαλιάρου σκορδαλιά


Υγιεινή εκδοχή μπακαλιάρου σκορδαλιά

Όπως σας έχω ξαναπεί, έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στο να φτιάχνω υγιεινές εκδοχές των παραδοσιακών συνταγών και αυτό θα κάνουμε και σήμερα.

Η παραδοσιακή συνταγή θέλει τον μπακαλιάρο να τηγανίζεται με κουρκούτι, ενώ εμείς θα τον βάλουμε στο φούρνο με μια σως που θα σας ενθουσιάσει!

 

Για τη σως και τον μπακαλιάρο θα χρειαστείτε:

  • 6 καθαρισμένα φιλετάκια μπακαλιάρου ( συνήθως παίρνω κατεψυγμένα)
  • ½ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
  • 1 κ.τ.σ μουστάρδα
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 5 μικρά χαρουποντακάκια
  • Ανθό αλατιού με βότανα
  • Πιπέρι
  • 1/3 κούπα νερό

 

Για τη σκορδαλιά θα χρειαστείτε:

 

Εκτέλεση:

Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου από το προηγούμενο βράδυ και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος.

Φτιάχνουμε τη σως, αναμειγνύοντας στο μούλτι όλα τα υλικά και σκεπάζουμε με αυτήν τα φιλέτα του μπακαλιάρου.

Προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό αν χρειαστεί, μέχρι τη μέση του φιλέτου, για να μπορεί να ψηθεί καλά το ψάρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 C , για περίπου 40 λεπτά.

Ενώ μαγειρεύεται το ψάρι μας, πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν (μέχρι το πιρούνι να βυθίζεται εύκολα στο κέντρο τους).

Στο μίξερ, χτυπάμε όλα τα υλικά ΕΚΤΟΣ της πατάτας. (δηλαδή το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το λευκό ξίδι.)

Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι, αλλά χωρίς να λιώσουμε όλα τους τα κομμάτια.  Συμπληρώνουμε μετά τα χτυπημένα υλικά και ανακατεύουμε πάλι με το πιρούνι για να βραχούν όλα τα σημεία από τις πατάτες.

Βγάζουμε το ψάρι από τον φούρνο και το σερβίρουμε πάνω από τον πουρέ μας.

Tips:

  • Έχετε υπόψιν ότι μετά από κάποια ώρα η σκορδαλιά θα σφίξει και άρα η γεύση του σκόρδου θα γίνει και πιο έντονη.
  • Αν θέλετε να αραιώσετε τη σκορδαλιά , προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά.

 

 nadia

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.

Καλάθι Αγορών