arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Nadia’s Recipes

Χαλβάς σιμιγδαλένιος χωρίς ζάχαρη


Σε καραντίνα κορονοϊού όλη η χώρα και όπως σωστά προβλέπεται, μένουμε στο σπίτι προσπαθώντας κυρίως να μην μεταδώσουμε τον ιό σε ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας.
Χαλβάς σιμιγδαλένιος χωρίς ζάχαρη

Nadia’s Recipes

Χαλβάς σιμιγδαλένιος χωρίς ζάχαρη


Χαλβάς σιμιγδαλένιος χωρίς ζάχαρη

Στο σπίτι λοιπόν έχουμε πολύ χρόνο να διαβάσουμε, να δούμε ταινίες και σειρές, να κάνουμε γυμναστική και φυσικά να μαγειρέψουμε.

Σιμιγδαλένιος χαλβάς λοιπόν για να κινηθούμε στο κλίμα της νηστείας, αν και φυσικά είναι γλυκό για όλο τον χρόνο!

Όπως συνήθως, δεν χρησιμοποίησα επεξεργασμένη ζάχαρη, αλλά μόνο βιολογικό μέλι. Επίσης, μιας και χρησιμοποιώ μόνο ελαιόλαδο, αντικατέστησα το σπορέλαιο που συνήθως χρησιμοποιείται στις συνταγές του χαλβά και βγήκε υπέροχος. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

 halva

Θα χρειαστείτε:

 

Εκτέλεση:

Καβουρδίζουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο (180 c ) τα αμύγδαλα  για περίπου 7 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν). Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη.

Παράλληλα σε μια κατσαρόλα , σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το λάδι μαζί με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, περίπου 5 λεπτά. (θέλουμε να καβουρδιστεί το σιμιγδάλι και να πάρει ένα ωραία χρυσαφί χρώμα, όχι να καεί)

Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο και τη βανίλια και τραβάμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε με προσοχή το νερό και τον χυμό πορτοκάλι, γιατί το μίγμα θα αρχίσει να κοχλάζει. Ανακατεύουμε προσεκτικά και ξαναβάζουμε  την κατσαρόλα στη φωτιά μόλις λίγο ηρεμήσει ο κοχλασμός. Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι το μίγμα να αρχίσει να πήζει και να ξεκολλάει εύκολα από τα πλαϊνά της κατσαρόλας.

Μόλις πέσει η θερμοκρασία, αλλά ενώ ακόμα είναι ζεστό προσθέτουμε το μέλι και το αμύγδαλο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Θέλουμε το μέλι να διατηρήσει τα θρεπτικά του συστατικά και γι’ αυτό δε θέλουμε να το αναμίξουμε όσο ακόμα το μίγμα βράζει.

Δοκιμάζουμε τον χαλβά μας και αν θέλουμε τον ενισχύουμε σε μπαχαρικά ή μέλι, ανάλογα με το πόσο γλυκό τον θέλουμε!

Πριν τον βάλουμε στην φόρμα θα πρέπει να έχει πηχτή υφή και χρυσαφένιο χρώμα.

Μεταφέρουμε είτε σε φόρμα για κέικ (στρογγυλή ή μακρόστενη), είτε σε ατομικές φορμούλες.

Τον αφήνουμε τουλάχιστον μια ώρα να κρυώσει και τον ξεφορμάρουμε πάνω σε πιατέλα.

Πασπαλίζουμε με έξτρα κανέλα, φέτες πορτοκαλιού και αμύγδαλο και σερβίρουμε!

 

Καλή απόλαυση.

 nadia

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.