Γίγαντες φούρνου με καραμελωμένα κρεμμύδια

Γίγαντες φούρνου με καραμελωμένα κρεμμύδια

Τα καραμελωμένα κρεμμύδια τους ταιριάζουν πάρα πολύ και είμαι σίγουρη πως αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα την κάνετε ξανά και ξανά!

Υλικά

Εκτέλεση

Αν θελουμε προσθέτουμε 3 ψιλοκομμένα (στο multi) καρότα

Βάζουμε τους γίγαντες στο νερό 12 ώρες πριν τους μαγειρέψουμε και προσθέτουμε τις δυο κουταλιές αλάτι. Στραγγίζουμε το νερό και ξεπλένουμε τους γίγαντες πριν το μαγείρεμα.

Προσθέτουμε 1.5 λίτρο βραστό νερό και τα βάζουμε στο φούρνο στους 220-230 στον αέρα. Θα χρειαστεί να ανακατέψουμε το φαγητό μας κάποιες φορές με ξύλινη κουτάλα γιατί τα κρεμμύδια μπορεί να μαυρίσουν εύκολα. Μόλις «πιουν» αρκετό από το νερό χαμηλώνουνε τη φωτιά και προσθέτουμε άλλο 1 λίτρο βραστό νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά (160-180) για μισή ώρα/45 λεπτά τουλάχιστον. Ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να καταναλωθεί το νερό. Στόχος να μην διαλυθούν οι γίγαντες, αλλά ούτε να είναι σκληροί.

Δέκα λεπτλά πριν γίνει το φαγητό θα χρειαστεί να δυναμώσουμε τη φωτιά στους 220-240. Θέλουμε όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, να έχει μείνει μια παχύρρευστη κόκκινη σάλτσα στο φαγητό.

gigantes


Σερβίρεται ζεστό και ταιριάζει φανταστικά με τυρί.

Καλή απόλαυση!


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published