Ψάρι με λαχανικά
Όταν λοιπόν βρίσκω φρέσκα λαχανικά στη βιολογική λαϊκή είναι από τα φαγητά που κάνω με μεγάλη χαρά! Είναι απλό, δεν χρειάζεται πολλά υλικά και είναι πεντανόστιμο.
Θα χρειαστείτε:
- 4 φιλέτα λευκού ψαριού (π.χ. γλώσσα)
- 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Χοντρό αλάτι με μερλό και ποικιλία πιπεριών
Εκτέλεση:
Αποψύχουμε τα φιλέτα ψαριού από το προηγούμενο βράδυ και την επόμενη τα απλώνουμε σε ένα βαθύ ταψί.
Βάζουμε από πάνω τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το χοντρό αλάτι και συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά, στους 200° C , στον αέρα, ελέγχοντας ότι δεν έχει στεγνώσει το φαγητό. Θα χρειαστεί στο διάστημα αυτό να ανακατέψουμε λίγο με ένα κουτάλι τα λαχανικά για να μην αρπάξουν. Δέκα λεπτά πριν το βγάλουμε, συμπληρώνουμε τον χυμό λεμονιού από πάνω.
Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο, ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment