arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Nadia’s Recipes

Ελληνική σαλάτα με ρεβύθια


Τα όσπρια είναι πεντανόστιμα , υγιεινά και μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους.
Ελληνική σαλάτα με ρεβύθια

Nadia’s Recipes

Ελληνική σαλάτα με ρεβύθια


Ελληνική σαλάτα με ρεβύθια

Σε αυτή την εκδοχή τα κάνουμε σαλάτα, τα συνδυάζουμε με κόκκινη κινόα και τα συνοδεύουμε με υπέροχη σως ταχίνι. Πλήρες γεύμα, ισορροπημένο και μεσογειακό, που διατηρείτε και στο ψυγείο για την επόμενη μέρα στο γραφείο.

 

Υλικά:

  • 1 κούπα ρεβύθια βρασμένα
  • Μια χούφτα Ντοματίνια , κομμένα στη μέση
  • 1 κούπα κόκκινη κινόα, βρασμένη
  • ½ κόκκινη και ½ πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • ½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • Μισή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένου
  • Ανθό αλατιού
  • Πιπέρι
  • Φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο

Σως:

 

quinoa salad

 

Εκτέλεση:

Από το προηγούμενο βράδυ βυθίζουμε τα ρεβύθια σε νερό, μέχρι να φουσκώσουν (περίπου 8 ώρες). Τα σουρώνουμε και τα βράζουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.   Τα σουρώνουμε ξανά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Παράλληλα, βράζουμε και την κόκκινη κινόα για 10 λεπτά, τη σουρώνουμε και την ανακατεύουμε με τα ρεβύθια σε βαθύ μπωλ.

Φτιάχνουμε τη σως , συνδυάζοντας τα υλικά σε βαθύ μπωλάκι και χτυπώντας τα με ένα κουταλάκι ώστε να γίνουν μια παχύρρευστη σως.

Συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μπωλ και περιχύνουμε τη σως. Ανακατεύουμε καλά προσεκτικά, ώστε η σως να πάει παντού χωρίς να διαλυθούν τα υλικά και σερβίρουμε σε coconut bowl.

Καλή απόλαυση!

nadia

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.

Καλάθι Αγορών