arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

#Nadia'sRecipe -Κριθαράκι με θαλασσινά


Αυτή η συνταγή είναι μια από τις αγαπημένες μου και σας προσκαλώ να την δοκιμάσετε κι εσείς.
#Nadia'sRecipe -Κριθαράκι με θαλασσινά

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

#Nadia'sRecipe -Κριθαράκι με θαλασσινά


#Nadia'sRecipe -Κριθαράκι με θαλασσινά

Υλικά

  • 15 μύδια χωρίς το κέλυφος
  • 15 γαρίδες, καθαρισμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • χυμό 1 τομάτας
  • 1 κούπα κριθαράκι ολικής
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ανθός αλατιού
  • βιολογικό ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι  ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 2-3’, μέχρι να πάρει χρώμα το κρεμμύδι.

Ρίχνουμε τον πελτέ τομάτας και την πιπεριά και ανακατεύουμε ξανά για 2-3’, μετά τον χυμό 1 τομάτας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το κριθαράκι, το πιπέρι, τον μαϊντανό και ζεστό νερό σταδιακά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι.

Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το φαγητό κι ενώ έχει ακόμα ζουμί προσθέτουμε τα θαλασσινά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να χυλώσει το φαγητό και τραβάμε από τη φωτιά. 

Δίνουμε γεύση με ανθό αλατιού και περιχύνουμε εξαιρετικά παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο στο σερβίρισμα. 

 nadia

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.