arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Φιλέτο λευκού ψαριού με κουσκούς, πορτοκάλι και πράσο


Αυτό το ψάρι μαγειρεύεται υπέροχα σε λαδόκολλα μαζί με λαχανικά.
Φιλέτο λευκού ψαριού με κουσκούς, πορτοκάλι και πράσο

Ψάρι

Φιλέτο λευκού ψαριού με κουσκούς, πορτοκάλι και πράσο


Φιλέτο λευκού ψαριού με κουσκούς, πορτοκάλι και πράσο

Ένα υπέροχο και υγιεινό γεύμα.

Συστατικά (4 μερίδες)

  • 1 κούπα κουσκούς
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 κομμένο πράσο (λευκό και πράσινο μέρος)
  • 3 κούπες λαχανικών (kale)
  • 680 γρ. φιλέτο λευκού ψαριού, κομμένο σε 4 μερίδες
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • Άνθος αλατιού και πιπέρι

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς C. Τοποθετήστε στο ταψί δύο λαδόκολλες. Σε ένα μπολ, συνδυάστε το κουσκούς με ¾ του φλιτζανιού νερό.

Κόψτε το πορτοκάλι στη μέση και ξεφλουδίστε το μισό και κόψτε το σε κομμάτια. Στη συνέχεια, τυλίξτε το πορτοκάλι μαζί με το κουσκούς, το πράσο και το baby kale.

Χωρίστε το μείγμα κους-κους στα δύο και τοποθετήστε το στις δύο λαδόκολλες μαζί με το φιλέτο ψαριού. Αλείψτε με λάδι και πασπαλίστε με ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και στη συνέχεια περιχύστε το υπόλοιπο μισό πορτοκαλί από πάνω.

Διπλώστε τις λαδόκολλες και ψήστε για 12 λεπτά. Μεταφέρετε τα πακέτα σε ένα πιάτο. Χωρίστε στα τέσσερα χρησιμοποιώντας ψαλίδι ή μαχαίρι.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.womansday.com/

Photo: Mike Garten

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.