arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Φιλέτο λευκού ψαριού με σαλάτα από σέλινο


Αυτή η σκορδάτη τραγανή επικάλυψη είναι το μυστικό σας όπλο για ένα υπέροχο πιάτο!
Φιλέτο λευκού ψαριού με σαλάτα από σέλινο

Ψάρι

Φιλέτο λευκού ψαριού με σαλάτα από σέλινο


Φιλέτο λευκού ψαριού με σαλάτα από σέλινο

Υλικά

  • 2 φιλέτα λευκού ψαριού χωρίς δέρμα ή κόκαλα
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού
  • 2 κ.σ. νερό
  • 2 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.γ. σπόροι κίτρινης μουστάρδας
  • 1 κομμάτι τζίντζερ 2 εκατοστών, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
  • 2 κ.γ. σκόνη κάρυ
  • 2 ματσάκια σέλινο, κομμένα οριζόντια + 1 κούπα φύλλα σέλινου
  • ½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • ½ λεμόνι

 

Μέθοδος

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Αλείψτε το ψάρι με λάδι και βάλτε το σε μια λαδόκολλα. Γαρνίρετε με ανθό αλατιού. Ψήστε το ψάρι μέχρι να έχει το σωστό χρώμα και να μπορείτε να το τρυπήσετε, δηλαδή για 12 – 16 λεπτά.

Στη συνέχεια, βάλτε νερό σε μια μικρή αντικολλητική κατσαρόλα. Προσθέστε το σκόρδο, τους σπόρους μουστάρδας και μαγειρέψτε ενώ ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να αρχίσουν οι σπόροι να γίνονται χρυσοί, για περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε το τζίντζερ και τη σκόνη κάρυ και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και γαρνίρετε με λίγο ανθό αλατιού.

Σε ένα μικρό μπολ ενώστε το σέλινο, τα φύλλα του και το κρεμμύδι. Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι στο μπολ. Γαρνίρετε με λίγο ανθό αλατιού και ανακατέψτε.

Χωρίστε το ψάρι σε πιάτα. Περιχύστε με ένα κουτάλι το μείγμα από κάρυ από πάνω και γαρνίρετε με το σαλάτα από σέλινο.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.bonappetit.com/

 

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.