arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Γλυκός και πικάντικος ψητός σολομός με άγριο ρύζι


Οι φρέσκες πιπεριές jalapeños δίνουν σε αυτό το πιάτο μια ιδιαίτερη γεύση ενώ το μέλι και το ξύδι βαλσάμικου προσθέτουν ένα γλυκό τελείωμα.
Γλυκός και πικάντικος ψητός σολομός με άγριο ρύζι

Ψάρι

Γλυκός και πικάντικος ψητός σολομός με άγριο ρύζι


Γλυκός και πικάντικος ψητός σολομός με άγριο ρύζι

Το άγριο ρύζι συμπληρώνει αυτό το υγιεινό πιάτο που χρειάζεται μόλις 30 λεπτά για να το φτιάξετε.

 

Υλικά

  • 5 φιλέτα σολομού, χωρίς κόκαλα
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
  • ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κούπα ψιλοκομμένη κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά κέρατο
  • ½ - 1 μικρή πιπεριά jalapeños, με τους σπόρους και ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμύδια (το εσωτερικό), ψιλοκομμένα
  • ¼ κούπα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 2/3 κούπα άγριο ρύζι (βρείτε τη συνταγή εδώ)

 

Μέθοδος

Ξεπαγώστε τον σολομό αν είναι κατεψυγμένος. Προθερμαίνετε τον φούρνου στους 218 βαθμούς. Απλώστε ένα φύλλο ψησίματος πάνω σε ένα ταψί. Τοποθετείστε εκεί τον σολομό. Ενώστε το ξύδι και το μέλι σε ένα μικρό μπολ. Πασπαλίστε μισό από αυτό πάνω στον σολομό. Ρίξτε λίγο ανθό αλατιού και πιπέρι.

Ψήστε τον σολομό μέχρι το παχύ μέρος του να μπορεί να ξεφλουδιστεί εύκολα, για 15 λεπτά. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο μείγμα ξυδιού.

Σε ένα τηγάνι, βάλτε λίγο νερό και προσθέστε τις πιπεριές και τις jalapeños. Μαγειρέψτε ενώ ανακατεύετε τακτικά για 3 με 5 λεπτά. Αφαιρέστε από το ζέστη. Προσθέστε τα κρεμμύδια.

Γαρνίρετε τα φιλέτα σολομού με το μείγμα πιπεριάς και με μαϊντανό. Σερβίρετε με πιλάφι.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: http://www.eatingwell.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.