arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Καλοκαιρινή γαριδοσαλάτα


Χρησιμοποιήστε ντομάτες ως βάση για να φτιάξετε αυτήν την υγιεινή και λαχταριστή γαριδοσαλάτα.
Καλοκαιρινή γαριδοσαλάτα

Ψάρι

Καλοκαιρινή γαριδοσαλάτα


Καλοκαιρινή γαριδοσαλάτα

Το μαγείρεμα των γαρίδων με φρέσκα βότανα και σκόρδο δίνει μια εξαιρετική αλλά όχι έντονη γεύση στο πιάτο καθιστώντας την ένα ελαφρύ καλοκαιρινό δείπνο.

 

Συστατικά

  • 680 γρ. ωμές γαρίδες (σύνολο 21-25 γαρίδες), ξεφλουδισμένες και στραγγισμένες
  • ¼ της κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 10 ματσάκια φρέσκο ​​θυμάρι
  • 4 σκελίδες σκόρδου, θρυμματισμένες
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού άνθο αλατιού
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • ¼ της κούπας χυμό λεμονιού
  • 1 αγγούρι μεσαίου μεγέθους, κομμένο σε κύβους
  • 3 μεγάλες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό

 


Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Ρίξτε τις γαρίδες με λάδι, θυμάρι και σκόρδο σε ένα φύλλο ψησίματος. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Ψήστε μέχρι οι γαρίδες να ροδίσουν για 8 με 10 λεπτά.

Μεταφέρετε τις γαρίδες σε ένα μεγάλο μπολ (ρίξτε το θυμάρι και το σκόρδο). Προσθέστε χυμό λεμονιού και ανακατέψτε. Προσθέστε και ανακατέψτε απαλά το αγγούρι, τις ντομάτες και το βασιλικό. Αναμείξτε τις γαρίδες και τα λαχανικά σε ένα μπολ. Σερβίρετε και συνοδέψτε με περίσσευμα της σάλτσας που απομένει στο μπολ και γαρνίρετε με περισσότερο βασιλικό, αν επιθυμείτε.

Πηγή: http://www.eatingwell.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.