arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Γαρίδες και κολοκυθάκια μαγειρεμένες με Μεσογειακό τρόπο


Αυτή η εύκολη και απλή συνταγή για σοταρισμένες γαρίδες με λαχανικά ετοιμάζεται σε 20 λεπτά.
Γαρίδες και κολοκυθάκια μαγειρεμένες με Μεσογειακό τρόπο

Ψάρι

Γαρίδες και κολοκυθάκια μαγειρεμένες με Μεσογειακό τρόπο


Γαρίδες και κολοκυθάκια μαγειρεμένες με Μεσογειακό τρόπο

Κολοκυθάκι, κρεμμύδι, πιπεριές ενώνονται με τις γαρίδες και τα γεμάτα πρωτεΐνη ρεβίθια. Θα αγαπήσετε τον συνδυασμό, τα αρώματα, το λεμόνι καθώς και τα φρέσκα βότανα.

Υλικά

  • 1 ½ κ.σ. ξηρή ρίγανη
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κόλλιανδρος
  • ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 450 γρ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ μεσαίο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • 5 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά – κέρατο, κομμένη σε στικς
  • 1 – 2 κολοκυθάκια, κομμένα στην μέση.
  • 1 κούπα ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
  • 1 ½ κούπες ντοματίνια, κομμένα στην μέση
  • Ανθός αλατιού και πιπέρι
  • Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
  • Μια χούφτα φύλα βασιλικού

 

Μέθοδος

Σε ένα μικρό μπολ, ενώστε όλα τα μπαχαρικά (ρίγανη, κύμινο, κόλλιανδρο και πάπρικα).

Στεγνώστε τις γαρίδες και πασπαλίστε τις με ανθό αλατιού και 1 ½ κ.γ. από το μείγμα μπαχαρικών. Βάλτε τις στην άκρη για λίγο ή στο ψυγείο ως που να τις χρειαστείτε (αποθηκεύστε το υπόλοιπο μείγμα για τα λαχανικά).

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε 2 κ.σ. νερό και προσθέστε κρεμμύδι και ½ από το σκόρδο και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά ενώ ανακατεύετε τακτικά (μην αφήσετε το σκόρδο να κάψει).

Προσθέστε το κολοκυθάκι, τις πιπεριές και ρεβίθια. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι και το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών. Ανακατέψτε καλά. Αν χρειαστεί, ανεβάστε λίγο τη θερμοκρασία και μαγειρέψτε τα λαχανικά μέχρι να είναι τρυφερά, καθώς ανακατεύετε τακτικά (για 5-7 λεπτά).

Μεταφέρετε τα λαχανικά σε μια μεγάλη πιατέλα. Επιστρέψτε στο τηγάνι, προσθέστε λίγο ακόμα νερό. Προσθέστε τις γαρίδες και το υπόλοιπο σκόρδο. Μαγειρέψτε σε μεσαία προς υψηλή φωτιά και μαγειρέψτε τακτικά μέχρι να γίνουν ροζ (για 4-5 λεπτά).

Προσθέστε τα λαχανικά πίσω στο τηγάνι μαζί με τις γαρίδες. Επιπλέον βάλτε τα ντοματίνια και τον χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά και γαρνίρετε με ελαιόλαδο και βασιλικό.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.themediterraneandish.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.