arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Γαρίδες σκάμπι με λεμόνι


Ένα αγαπημένο, ελαφρύ γεύμα από χυμό λεμονιού.
Γαρίδες σκάμπι με λεμόνι

Ψάρι

Γαρίδες σκάμπι με λεμόνι


Γαρίδες σκάμπι με λεμόνι

Συνδυάζεται τέλεια με τυρί παρμεζάνα.

Συστατικά

  • 460 gr. Ωμές γαρίδες (26-30 γαρίδες)
  • 225 γρ. μακαρόνια ολικής άλεσης
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδου χτυπημένες
  • 1/2 κούπα ζωμό λαχανικών με λίγο αλάτι
  • 2 κ.γ. τριμμένο ξύσμα λεμονιού
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. ανθό αλατιού
  • 1/4 κ.γ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1/4 της κούπας φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Τριμμένο τυρί παρμεζάνας προαιρετικό

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε τις γαρίδες, αφαιρώντας τις ουρές. Κόψτε κάθε γαρίδα κατά μήκος στη μέση. Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, θερμαίνετε το νερό σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.  Προσθέστε τις γαρίδες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ψήνετε και ανακατεύετε μέχρι οι γαρίδες να ροδίσουν για 2-3 λεπτά. Μετακινήστε τις γαρίδες από την κατσαρόλα με σπάτουλα.

Προσθέστε ζωμό, ελαιόλαδο, ξύσμα λεμονιού, χυμό λεμονιού, πιπέρι, αλάτι και νιφάδες πιπεριού στο ίδιο τηγάνι. Φέρτε σε βράση. Μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί ελαφρά το υγρό για περίπου 1 λεπτό. Επιστρέψτε τις γαρίδες στο τηγάνι. Ζεσταίνετε. Αφαιρέστε από τη φωτιά.

Στραγγίστε τα μακαρόνια και χωρίστε τα σε 4 μπολ. Προσθέστε από πάνω τις γαρίδες και το μαϊντανό. Επιπλέον ρίξτε τριμμένη παρμεζάνα εφόσον το επιθυμείτε.

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.