arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Μακαρόνια με πέστο από σπανάκι και γαρίδες


Αυτή η πέστο είναι υπέροχη καθώς συνδυάζει φρέσκα βότανα και πράσινα λαχανικά.
Μακαρόνια με πέστο από σπανάκι και γαρίδες

Ψάρι

Μακαρόνια με πέστο από σπανάκι και γαρίδες


Μακαρόνια με πέστο από σπανάκι και γαρίδες

Οι ψιλοκομμένες ντομάτες προσθέτουν το υγρό στοιχείο καθώς και ήπια οξύτητα.

Υλικά

Πέστο

  • 2 κούπες φρέσκο baby σπανάκι
  • 1 κούπα φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • ½ κούπας φρέσκος μαϊντανός, πλατύφυλλος
  • 6 κ.σ. ντομάτες, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένες
  • 6 κ.σ. ψητά καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.γ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • ½ κ.γ. ανθός αλατιού
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 44 γρ. τυρί Παρμεζάνα, τριμμένο (περίπου 1/3 κούπας)
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο

Μακαρόνια

  • 225 γρ. πέννες ολικής άλεσης
  • 450 γρ. φρέσκα σπαράγγια, κομμένα σε κομμάτια 5 εκ.
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 450 γρ. φρέσκες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
  • ¼ κ.γ. κόκκινο πιπέρι, τριμμένο
  • ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • ½ κούπας ντοματίνια, πολύχρωμα και κομμένα στην μέση
  • ¼ κ.γ. ανθός αλατιού

Εκτέλεση

Για να προετοιμάσετε την πέστο, βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το σπανάκι και τον βασιλικό. Μαγειρέψτε για 20 δευτερόλεπτα. Αφαιρέστε το μείγμα με το σπανάκι και μεταφέρετέ το σε παγωμένο νερό. Αφήστε το εκεί για 30 δευτερόλεπτα. Στραγγίστε και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας.

Τοποθετείστε τον μαϊντανό και τα υπόλοιπα 7 υλικά στο μπλέντερ. Ανακατέψτε μέχρι να ψιλοκοπούν. Προσθέστε μείγμα σπανακιού και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατέψτε. Τοποθετείστε ¾ του πέστο σε ένα μικρό μπολ. Τοποθετείστε ένα περιτύλιγμα απευθείας στο πέστο.

Για να προετοιμάσετε τα μακαρόνια, μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέστε τα σπαράγγια κατά τα τελευταία 5 λεπτά του μαγειρέματος. Στραγγίστε τα μακαρόνια αλλά κρατήστε ¾ κούπας υγρό.

Ζεστάνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Πασπαλίστε τις γαρίδες με κόκκινο πιπέρι και ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι. Προσθέστε τις γαρίδες στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά την κάθε πλευρά. Αφαιρέστε τις γαρίδες από το τηγάνι.

Ανακατέψτε το μείγμα μακαρονιών με το υγρό που έχετε φυλάξει. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε τις υπόλοιπες 6 κ.σ. πέστο, τις γαρίδες, τα ντοματίνια και ¼ κ.γ. αλάτι. Χωρίστε τα μακαρόνια σε 4 μπολ και απολαύστε!

Πηγή: https://www.cookinglight.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.