arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Καλαμάκια γαρίδας με λεμόνι και σκόρδο


Ένας πολύ εύκολος και γευστικός τρόπος για να μαγειρέψετε τις γαρίδες.
Καλαμάκια γαρίδας με λεμόνι και σκόρδο

Ψάρι

Καλαμάκια γαρίδας με λεμόνι και σκόρδο


Καλαμάκια γαρίδας με λεμόνι και σκόρδο

Ένα τέλειο πιάτο για κάθε στιγμή!

Υλικά

  • 450 – 600 γρ. μεσαίες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
  • 4 λεμόνια, σε λεπτές φέτες και κομμένα στην μέση
  • Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο πιπέρι, για τη γεύση
  • ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • ¼ κούπας φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 4 σκελίδες, σκόρδου, πολτοποιημένες
  • ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • ½ κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
  • ½ κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
  • 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C. Απλώστε λίγο λάδι σε μια λαδόκολλα.

Περάστε τις γαρίδες και τα λεμόνια στα καλαμάκια. Τοποθετείστε τα καλαμάκια στο ταψί. Τοποθετείστε στο φούρνο και ψήστε μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν καλά, για περίπου 5 – 7 λεπτά.

Προσθέστε λάδι σε ένα μεσαίο προς υψηλό τηγάνι. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη, το θυμάρι και το βασιλικό. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι, για τη γεύση.

Σερβίρετε τα καλαμάκια γαρίδας και αλείψτε τα με το μείγμα λαδιού και γαρνίρετε με μαϊντανό, αν θέλετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://damndelicious.net

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.