arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Λαβράκι στον φούρνο με πιπεριές, ντοματίνια και κουκουνάρια


Αυτό το πιάτο είναι ένα ταξίδι στις Μεσογειακές γεύση.
Λαβράκι στον φούρνο με πιπεριές, ντοματίνια και κουκουνάρια

Ψάρι

Λαβράκι στον φούρνο με πιπεριές, ντοματίνια και κουκουνάρια


Λαβράκι στον φούρνο με πιπεριές, ντοματίνια και κουκουνάρια

Αυτό το ψάρι μαγειρεύεται πάνω σε πιπεριές και ντοματίνια ενώ συνοδεύεται από κουκουνάρια και μια υπέροχη σως.

Υλικά

  • 3 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κομμάτια
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, σε φέτες
  • Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ντοματίνια
  • 185 γρ. ελιές Καλαμών
  • 1 κ.σ. κάπαρη, στραγγισμένη
  • Λίγο λευκό ξηρό κρασί
  • 2 μεγάλες πρέζες σαφράνι
  • 4 φιλέτα λαβράκι, με το δέρμα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, σε φέτες
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι, ψητό
  • Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνο
  • Χούφτα φύλλα βασιλικού
  • 4 κ.σ. γιαούρτι
  • Μαγειρεμένο κουσκούς για το σερβίρισμα
  • Ανθός αλατιού
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνου στους 200°C/180°C fan. Τοποθετείστε τις κόκκινες πιπεριές και τα κρεμμύδια σε ένα αλειμμένο με λάδι ταψί προσθέτοντας λίγο αλάτι και πιπέρι και ψήστε για 40 λεπτά, ανακατεύοντας κατά τη διάρκεια.

Προσθέστε τις ντομάτες, τις ελιές, την κάπαρη και το κρασί μέσα στο ταψί και ψήστε για ακόμα 10 λεπτά. Σε ένα μικρό μπολ προσθέστε το σαφράνι και λίγο ζεστό νερό και αφήστε το στην άκρη.

Τοποθετείστε το λαβράκι, με το δέρμα προς τα πάνω στο ταψί και γαρνίρετε με σκόρδο. Ανακατέψτε το σαφράνι και το νερό με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και πασπαλίστε το πιάτο μαζί με αλατοπίπερο. Ψήστε για 5 – 6 λεπτά μέχρι να έχει μαγειρευτεί καλά και γυρίστε τη λειτουργία στο γκριλ. Ψήστε για 2 – 3 λεπτά με το δέρμα προς τα πάνω ώστε να γίνει πιο τραγανό.

Πασπαλίστε το ψάρι με κουκουνάρι, ξύσμα λεμονιού, βασιλικό και μαύρο πιπέρι. Αναμείξτε το γιαούρτι με το υπόλοιπο σαφράνι, τον χυμό από ½ λεμόνι και μαύρο πιπέρι. Σερβίρετε το ψάρι με κουσκούς και μια δόση λεμονιού.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.deliciousmagazine.co.uk/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.