arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Λαβράκι με βότανα σε λαδόκολλα


Αυτό το λαβράκι είναι γεμάτο με βότανα, περικυκλωμένο με ντομάτες και στη συνέχεια μαγειρεμένο σε λαδόκολλα για υπέροχη γεύση και παρουσίαση.
Λαβράκι με βότανα σε λαδόκολλα

Ψάρι

Λαβράκι με βότανα σε λαδόκολλα


Λαβράκι με βότανα σε λαδόκολλα

Υλικά

  • 4 λαβράκια (περίπου 450 γρ./ ένα)
  • 1 ½ με 2 ματσάκια μαϊντανού (φρέσκος, ψιλοκομμένος)
  • 5 σκελίδες σκόρδου (ψιλοκομμένος)
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού (φρεσκοστυμμένος)
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού
  • 1 κ.σ. ελληνική ρίγανη
  • 24 φέτες ντομάτας (ψιλοκομμένες, στρογγυλές – περίπου 4 – 5 μεγάλες ντομάτες)
  • Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο για βούρτσισμα
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 3 κούπες νερό

Μέθοδος

Συγκεντρώστε όλα τα υλικά. Προθερμάνετε το φούρνου στους 205 – 210 βαθμούς. Καθαρίστε το ψάρι, αφήνοντας το κεφάλι πάλι. Ξεπλύνετε καλά.

Στεγνώστε με μια πετσέτα και αλατίστε το ελαφρώς μέσα έξω.

Ενώστε τον μαϊντανό, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίγανη και λίγο παραπάνω αλάτι.

Ρίξτε το κρασί και το νερό στο τέλος ενός μεγάλο ταψιού.

Αλείψτε κάθε ψάρι με ελαιόλαδο.

Απλώστε τρεις φέτες ντομάτας στην λαδωμένη πλευρά, μια πάνω στο ψάρι και 3 επίσης πάνω στο ψάρι.

Τυλίξτε κάθε ψάρι με ένα φύλλο χαρτί και τοποθετείστε τα σε ένα ταψί. Ψήστε στον φούρνο για 45 λεπτά.

Δείτε αν το ψάρι είναι τρυφερό για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμο.

Σερβίρετε και απολαύστε!

Συνταγή: https://www.thespruceeats.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.