arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Καλαμάκια σολομού με κολοκυθάκι και κρεμμύδι


Αυτά τα καλαμάκια σολομού είναι μαγειρεμένα με έναν υπέροχα Μεσογειακό τρόπο.
Καλαμάκια σολομού με κολοκυθάκι και κρεμμύδι

Ψάρι

Καλαμάκια σολομού με κολοκυθάκι και κρεμμύδι


Καλαμάκια σολομού με κολοκυθάκι και κρεμμύδι

Μπορείτε να τα σερβίρετε με τις αγαπημένες σας Μεσογειακές σαλάτες ή συνοδευτικά όπως το ταχίνι και το τζατζίκι.

Υλικά:

  • 600 γρ. φιλέτο σολομού, κομμένο σε κύβους
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο, σε στρογγυλές φέτες
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • Ανθός αλατιού
  • Πιπέρι

Για την μαρινάδα

  • 1/3 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Η φλούδα και ο χυμός από 1 λεμόνι
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου θυμαριού
  • 2 κ.γ. ξηρή ρίγανη
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. ελαφρύ πιπέρι τσίλι
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο

Μέθοδος

Παίρνετε ένα μικρό μπολ και ενώνετε μαζί με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το κύμινο, το πιπέρι και τον κόλιναδρο.

Παίρνετε τον σολομό και βάζετε τα κομμάτια του, το κολοκυθάκι και τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέματος. Στη συνέχεια γαρνίρετε με τον ανθό αλατιού και το πιπέρι και ανακατεύετε απαλά. Τώρα ρίξτε την μαρινάδα που έχετε ετοιμάσει πάνω στον σολομό και ανακατέψτε ελαφρά ώστε να σιγουρευτείτε ότι έχει καλυφθεί όλος ο σολομός. Αφήστε το σολομό στην μαρινάδα του για 15 – 20 λεπτά.

Ξεκινώντας με τον σολομό, βάλτε τον μαζί με το κολοκυθάκι και τα κρεμμύδια μέσα στα καλαμάκι (αν χρησιμοποιείτε ξύλινα, σιγουρευτείτε ότι τα βάλατε στο νερό για 30 λεπτά πριν τη χρήση).

Ανάψτε το γκριλ. Βάλτε πάνω τα καλαμάκια σολομού και καλύψτε. Ψήστε κάθε πλευρά για 6-8 λεπτά με το περιεχόμενο καλυμένο ή μέχρι το ψάρι να πάρει το σωστό ψημένο χρόνο.

Σερβίρετε με την αγαπημένη σαλάτα ή σως σας.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.themediterraneandish.com

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.