arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Σολομός με σάλτσα από γιαούρτι και αγγούρι και σαλάτα καρότου


Αυτός ο τραγανός σολομός είναι γεμάτος με μπαχαρικά και γλυκιά γεύση από τα καρότα.
Σολομός με σάλτσα από γιαούρτι και αγγούρι και σαλάτα καρότου

Ψάρι

Σολομός με σάλτσα από γιαούρτι και αγγούρι και σαλάτα καρότου


Σολομός με σάλτσα από γιαούρτι και αγγούρι και σαλάτα καρότου

Στη συνέχει αυτό δροσίζει με έναν από τους πιο δροσερούς συνδυασμούς όλων των εποχών: αγγούρι και γιαούρτι.

Υλικά

  • Σως από αγγούρι και γιαούρτι
  • ½ κούπας ελληνικό γιαούρτι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδου
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 αγγούρι, ξεφλουδισμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι

Σαλάτα καρότου

  • ½ κ.γ. σπόρους κύμινου
  • ¼ κ.γ. σκόνη κουρκουμά
  • 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
  • 1 ½ κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού, + έξτρα
  • Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι

Σολομός

  • 680 γρ. σολομού, με το δέρμα πάνω, κομμένο σε περίπου 5 φιλέτα
  • Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού

 

Εκτέλεση

Σως από γιαούρτι και αγγούρι

Ενώστε το γιαούρτι, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό λεμονιού σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε το αγγούρι, το αλάτι και το πιπέρι.

Σαλάτα καρότου

Ψήστε σπόρους κύμινου σε ένα στεγνό τηγάνι σε μεσαία φωτιά για 1 λεπτό. Προσθέστε τον κουρκουμά τα τελευταία 15 – 20 δευτερόλεπτα και ψήστε. Ενώστε τα ψητά μπαχαρικά, το καρότο, τον κόλιανδρο, το λάδι και 1 κ.σ. χυμό λεμονιού σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακατέψτε με αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού.

Σολομός

Γαρνίρετε τον σολομό με ανθό αλατιού και πιπέρι. Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Μαγειρέψτε τον σολομό, με το δέρμα προς τα κάτω και μαγειρέψτε μέχρι ο σολομός να είναι τραγανός και ροδαλός. Σύνολο για περίπου 3 – 4 λεπτά. Στη συνέχεια, γυρίστε τα φιλέτα σολομό και ψήστε.

Χωρίστε τα φιλέτα σε πιάτα με το δέρμα προς τα πάνω και σερβίρετε με τη σως αγγουριού και γιαουρτιού και τη σαλάτα καρότου. Πασπαλίστε με ελαιόλαδο και ανθό αλατιού.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.bonappetit.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.