arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Μερίδες σολομού με λαχανικά


Αυτή είναι μια υπέροχη συνταγή για φιλέτο σολομού με λεμόνι και πιπέρι, σε λαδόκολλα.
Μερίδες σολομού με λαχανικά

Ψάρι

Μερίδες σολομού με λαχανικά


Μερίδες σολομού με λαχανικά

Αυτά τα ωραία μικρά «δέματα» είναι πολύ γευστικά.

Υλικά:

Σολομός:

  • 1 κ.σ. λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • ½ κ.γ. ανθός αλατιού
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1 μεσαίο λεμόνι, κομμένο στη μέση

 

Μέθοδος:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στη συνέχεια κόψτε τη λαδόκολλα σε τέσσερα κομμάτια και σχηματίστε με το καθένα από αυτά μια φωλιά. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το κρασί, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε και τα λαχανικά και ανακατέψτε.

Σε ένα μικρό μπολ, ενώστε τα 5 πρώτα υλικά για τον σολομό. Για να τα ενώσετε, ανοίξτε ένα από τα φύλλα της λαδόκολλας. Βάλτε ένα φιλέτο σολομού από την μια πλευρά και πασπαλίστε με 2 κ.σ. μείγμα από κρασί. Γαρνίρετε με το ¼ των λαχανικών.

Τυλίξτε τη λαδόκολλα πάνω από το ψάρι και τα λαχανικά. Τυλίξτε το έτσι ώστε να κλείσει. Κάντε το ίδιο και με τα υπόλοιπα πακετάκια. Τοποθετείστε τα σε φύλλα ψησίματος.

Ψήστε στο φούρνο ως που το ψάρι να μπορεί να τρυπηθεί με ένα πιρούνι, για περίπου 12 – 16 λεπτά. Ανοίξτε τα σιγά σιγά για να μπορεί να βγει η θερμότητα.

Για να σερβίρετε, στύψτε πρώτα ένα λεμόνι πάνω στα λαχανικά.

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/

 

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.