arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Σολομός και πατατοσαλάτα


Αυτός ο σολομός με λαχανικά είναι απλός, απολαυστικός και υγιεινός. 
Σολομός και πατατοσαλάτα

Ψάρι

Σολομός και πατατοσαλάτα


Σολομός και πατατοσαλάτα

Υλικά (4 μερίδες):

  • 450 γρ. baby πατάτες
  • 220 γρ. φρέσκα πράσινα φασόλια
  • 220 γρ. φρέσκα σπαράγγια
  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1 κ.σ. + 1/3 κούπας βινεγκρέτ κόκκινου κρασιού
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
  • 4 κούπες φρέσκια ρόκα ή baby σπανάκι
  • 2 κούπες ντοματίνια, κομμένα στην μέση
  • 1 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Κόψτε τις πατάτες οριζόντια. Καθαρίστε και κόψτε τα πράσινα φασόλια και τα σπαράγγια σε κομμάτια 4 εκ. Τοποθετείστε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και καλύψτε με νερό. Βράστε το νερό και χαμηλώστε τη θερμοκρασία. Μαγειρέψτε, χωρίς καπάκι, μέχρι να είναι τρυφερές, για 10 – 15 λεπτά, προσθέτοντας τα φασόλια και τα σπαράγγια στα τελευταία 4 λεπτά μαγειρέματος. Στραγγίστε.

Την ίδια ώρα βουρτσίστε τον σολομό με 1 κ.σ. βινεγκρέτ. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και τοποθετείστε τον σε μια λαδωμένη λαδόκολλα με το δέρμα προς τα κάτω. Ψήστε, καλυμμένο σε μεσαία προς υψηλή φωτιά για 6 – 8 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να αρχίσει να ξεφλουδίζει.

Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε το μείγμα από πατάτες, τη ρόκα, τις ντομάτες και τα σχοινόπρασα. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρετε μαζί με τον σολομό.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.tasteofhome.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.