arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Σολομός με σουσάμι, πράσινα κρεμμύδια και λεμόνι


Αυτή η συνταγή για σολομό είναι εκλεπτυσμένη και μπορείτε να την ετοιμάσετε σε λιγότερο από 30 λεπτά.
Σολομός με σουσάμι, πράσινα κρεμμύδια και λεμόνι

Ψάρι

Σολομός με σουσάμι, πράσινα κρεμμύδια και λεμόνι


Σολομός με σουσάμι, πράσινα κρεμμύδια και λεμόνι

Αν έχετε πρόσβαση σε φρέσκα πράσα, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε αντί για τα πράσινα κρεμμύδια. Το μαύρο σουσάμι κάνει υπέροχη αντίθεση με το κόκκινο – πορτοκαλί ψάρι αλλά αν δεν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το απλό σουσάμι.

Υλικά

  • 4 φιλέτα βιώσιμου σολομού
  • 2 κ.σ. σπόροι σουσαμιού
  • 2 κ.σ. μαύρο σουσάμι
  • ½ κ.γ. ανθός αλατιού, χωρισμένος
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2 κούπες πράσινα κρεμμύδια, σε φέτες
  • 5 λεπτές φέτες λεμόνι, κομμένες στην μέση
  • ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κούπα baby ρόκα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Τοποθετείστε τον σολομό σε μια μονή στρώση σε ένα ταψί που έχετε πασπαλίσει με ελαιόλαδο. Ενώστε τους σπόρους σουσαμιού και 3/8 κ.γ. αλάτι. Πασπαλίστε το δέρμα του ψαριού και πιέστε το απαλά. Ψήστε το στους 200 βαθμούς για 14 λεπτά ή μέχρι να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βάλτε λάδι σε ένα ταψί. Προσθέστε τα πράσινα κρεμμύδια και μαγειρέψτε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέστε τις φέτες λεμονιού και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Πασπαλίστε το μείγμα με 1/8 κ.γ. αλάτι και πιπέρι. Τοποθετείστε 1 φιλέτο σολομού σε κάθε πιάτο. Βάλτε την ρόκα σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε το μείγμα κρεμμυδιού στο μπολ με την ρόκα και ανακατέψτε. Μοιράστε την ρόκα στα 4 πιάτα και απολαύστε!

Πηγή: https://www.myrecipes.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.