arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Σολομός με σαλάτα με φέτα και σπανάκι


Ένα υπέροχο πιάτο με σολομό και κουσκούς που μπορείτε να το σερβίρετε και να το απολαύσετε κρύο ή ζεστό.
Σολομός με σαλάτα με φέτα και σπανάκι

Ψάρι

Σολομός με σαλάτα με φέτα και σπανάκι


Σολομός με σαλάτα με φέτα και σπανάκι

Υλικά (2 μερίδες):

  • 1 φιλέτο σολομού (226 γρ.)
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • ½ κ.γ. μείγμα ελληνικών μπαχαρικών (ρίγανη, σκόνη κρεμμυδιού, σκόνη σκόρδου, αποξηραμένος βασιλικός, αποξηραμένος άνηθος, μαύρο πιπέρι, ανθός αλατιού)
  • ½ κούπα κίνοα, ξεπλυμένη
  • 1 κούπα ζωμός λαχανικών
  • 1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 κούπες ψιλοκομμένο φρέσκο σπανάκι
  • 1 κούπα ντοματίνια, κομμένα στην μέση
  • ¼ κούπα τυρί φέτα τριμμένο
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 κ.γ. φρέσκια τριμμένη ρίγανη
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι
  • Φέτες λεμονιού

 

Μέθοδος

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Βάλτε τον σολομό σε ένα φύλλο ψησίματος με μορφή φωλιάς, με το δέρμα προς τα κάτω. Πασπαλίστε από πάνω χυμό λεμονιού και το μείγμα από ελληνικά μπαχαρικά. Ψήστε μέχρι το ψάρι να μπορεί να τρυπηθεί εύκολα με ένα πιρούνι, για 15 – 18 λεπτά.

Την ίδια ώρα, σε μια μικρή κατσαρόλα ενώστε την κινόα, τον ζωμό και το λάδι. Φέρτε τα σε βράση και μειώστε την θερμοκρασία. Σιγοβράστε, ενώ το έχετε καλυμμένο μέχρι να απορροφηθεί το νερό, για 12 – 15 λεπτά.

Για να σερβίρετε, κόψετε τον σολομό σε κομμάτια. Τοποθετείστε το σπανάκι, τα ντοματίνια, την κινόα και τον σολομό σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το τυρί, τα βότανα και το πιπέρι και ανακατέψτε απαλά. Σερβίρετε μαζί με φέτες λεμονιού.

Πηγή: https://www.tasteofhome.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.