Σολομός με σαλάτα με ψητή κόκκινη πιπεριά και κινόα

Σολομός με σαλάτα με ψητή κόκκινη πιπεριά και κινόα

Υλικά

  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 650 γρ. σολομός, με το δέρμα, κατά προτίμηση άγριος, κομμένος σε 4 μερίδες
  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού, χωρισμένο
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, χωρισμένο
  • 2 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
  • 1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
  • 2 κούπες κινόα, βρασμένη
  • 1 κούπα κόκκινο ψητή πιπεριά κέρατο
  • ¼ κούπας φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
  • ¼ κούπας ψητά φιστίκια, ψιλοκομμένα

 

Εκτέλεση

Ζεστάνετε 1 κ.σ. λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Βάλτε το σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Στραγγίστε τον σολομό και πασπαλίστε με ¼ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι. Προσθέστε στο τηγάνι με το δέρμα προς τα πάνω και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, για 3 – 4 λεπτά. Γυρίστε και μαγειρέψτε μέχρι να τρυπιέται εύκολα με ένα πιρούνι. Μεταφέρετε σε πιάτο.

Την ίδια ώρα, ενώστε σε ένα μεσαίο 2 κ.σ. λάδι, ¼ κ.γ. αλάτι και ¼ πιπέρι, ξύδι και σκόρδο. Προσθέστε την κινόα, τις πιπεριές, τον κόλιανδρο και τα φιστίκια. Ανακατέψτε. Σερβίρετε τον σολομό με τη σαλάτα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: http://www.eatingwell.com


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published