arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Σολομός με σαλάτα με ψητή κόκκινη πιπεριά και κινόα


Η κινόα είναι υπέροχη από μόνη της αλλά με αυτές τις Μεσογειακές προσθήκες η γεύση της απογειώνεται.
Σολομός με σαλάτα με ψητή κόκκινη πιπεριά και κινόα

Ψάρι

Σολομός με σαλάτα με ψητή κόκκινη πιπεριά και κινόα


Σολομός με σαλάτα με ψητή κόκκινη πιπεριά και κινόα

Υλικά

  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 650 γρ. σολομός, με το δέρμα, κατά προτίμηση άγριος, κομμένος σε 4 μερίδες
  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού, χωρισμένο
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, χωρισμένο
  • 2 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
  • 1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
  • 2 κούπες κινόα, βρασμένη
  • 1 κούπα κόκκινο ψητή πιπεριά κέρατο
  • ¼ κούπας φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
  • ¼ κούπας ψητά φιστίκια, ψιλοκομμένα

 

Εκτέλεση

Ζεστάνετε 1 κ.σ. λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Βάλτε το σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Στραγγίστε τον σολομό και πασπαλίστε με ¼ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι. Προσθέστε στο τηγάνι με το δέρμα προς τα πάνω και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, για 3 – 4 λεπτά. Γυρίστε και μαγειρέψτε μέχρι να τρυπιέται εύκολα με ένα πιρούνι. Μεταφέρετε σε πιάτο.

Την ίδια ώρα, ενώστε σε ένα μεσαίο 2 κ.σ. λάδι, ¼ κ.γ. αλάτι και ¼ πιπέρι, ξύδι και σκόρδο. Προσθέστε την κινόα, τις πιπεριές, τον κόλιανδρο και τα φιστίκια. Ανακατέψτε. Σερβίρετε τον σολομό με τη σαλάτα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: http://www.eatingwell.com

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.