arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Σολομός με παρμεζάνα και σκόρδο


Ο σολομός στο φούρνο αποτελεί μια λαχταριστή και εύκολη συνταγή για το οικογενειακό τραπέζι.
Σολομός με παρμεζάνα και σκόρδο

Ψάρι

Σολομός με παρμεζάνα και σκόρδο


Σολομός με παρμεζάνα και σκόρδο

Συστατικά

  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένο
  • 1/4 κούπας παρμεζάνα, τριμμένη + έξτρα για το σερβίρισμα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
  • Ανθός αλατιού
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 φιλέτο σολομού
  • Φέτες λεμονιού κατά το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 210 βαθμούς C, τοποθετήστε ένα μεγάλο ταψί με αλουμινόχαρτο και αλείψτε το με λάδι. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το μαϊντανό, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το αλάτι, το πίπερι και το λάδι.

Τοποθετήστε το σολομό στο ταψί και πασπαλίστε με το μείγμα.

Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 15 έως 20 λεπτά.

Πασπαλίστε με περισσότερη παρμεζάνα εάν το επιθυμείτε και προσθέτετε χυμό λεμονιού.

Πηγή: https://www.delish.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.